Vinobraní, pivobraní a co třeba řízkobraní? První červnový víkend se to v Červeném Mlýně bude hemžit touhle smaženou masitou dobrotou a jejími milovníky.
Cesta řízku na české talíře má však dlouho historii. Historie mluví o arabské pochoutce, kdy se maso smažilo obalené ve zlatém prachu. Následně se "řízek" zabydlel v italské Lombardii a nechyběl v něm parmazán. A z Itálie ho měl maršál Radecký přivézt na rakousko-uherský dvůr. Ať už to bylo jakkoliv, nikdo nepochybuje, že řízek u nás zdomácněl a neobejde se bez něj žádná pořádná oslava.
Přijďte si užít víkend s pořádným schnitzlem, který si můžete dát jak v restaurace, tak na velké zahrádce a zapít to skvělými pivními speciály. Už víte, jestli si dáte krůtí řízek v panko strouhance, smaženou vepřovou krkovičku, řízečky z vepřové panenky nebo všechny postupně?