Dali byste si o víkendu prdelačku, ovárek nebo jitrničku a jelítko. Pak si nenechte ujít sobotní zabijačku s harmonikou v pražském pivovaru Spojovna. A pozor, premiéru si odbude taky nové pivečko. A u toho prostě musíte být.
Zabijačka startuje v sobotu od 10 hodin na pivovarské zahradě, kde uvidíte i práci mistrů řezníků. A ty pravé hody začnou od 11 hodin. Na co můžete připravit vaše bříška?
Na zahradě si budete moct objednat:
- zabijačková polévka (prdelačka)
- ovárek s hořčicí a vejmrdou
- jitrnice, jelítka s hořčicí a křenem
- zabijačkový gulášek
- zabijačkové klobásky čerstvě vytažené z naší udírny
- posvícenský koláč
Restaurace pojede, jak jste zvyklí. Kromě stálého menu si můžete objednat i zabijačkové speciality jako jsou světlá i tmavá tlačenka, škvarková pomazánka, řízečky z kýty na sádle smažené s bramborovým salátem, uzené koleno na černém pivu, vepřové výpečky se zelím a chlupatými knedlíky nebo zabijačkový talíř (jitrnice, jelítko a ovar).
Spláchnout to můžete venku i uvnitř grogem, svařákem, točeným pivem anebo horkým pivním speciálem. A když jsme u toho piva… Poprvé se představí Paběnický Pošťák 16 Red Ale. A ten je skvělý do nejistého sychravého počasí. V zimě totiž krásně hřeje a má výraznou sladovou chuť i vůni s lehkým ovocným nádechem.
A aby nebyly ošizeny ani vaše uši, bude celou akci doprovázet harmonikář pan Dosoudil.
PS: Kdo nestíhá sobotu, může se na zabijačkové speciality stavit v pivovaru Spojovna i v neděli.
PS2: Kdo nestíhá vůbec, může si objednat (a následně vyzvednout) výslužkové balíčky na telefonu 730 154 000