Italská restaurace A posto trattoria vás srdečně zve na jedinečnou degustaci pokladů Piemonte. Připravili si pro vás to nejlepší, co piemontská kuchyně a vinice nabízejí. Večer se sommeliérkou startuje 28. listopadu v 17:30.
Skvělé víno pro vás vybrala Michaela Bubeníková z Albarelo. Tento večer vám ho u nás také představí. Místní kuchaři všechna zvolená vína následně spárovali s pokrmy piemontské kuchyně a to přesně tak, abyste z vína i jídla měli dokonalý zážitek. A co se tedy bude podávat?
Franciacorta Dosaggio Zero „Animante“ DOCG, Barone Pizzini 195 Kč
Antipasti
Vitello Tonnato (telecí plátky s tuňákovou omáčkou, kapary, ančovičky) 275 Kč
Roero Arneis DOCG, Lodali 125 Kč
Tartar di Manzo, Tartufo Nero (tatarák z hovězí svíčkové, lískové ořechy, colatura di alici, černý lanýž) 345 Kč
Dolcetto d’Alba DOC, G. D. Vajra 135 Kč
Lingua di Vittello Salsa Verde (telecí jazyk, salsa verde) 265 Kč
Barbera d’Alba DOC, G. D. Vajra 155 Kč
Primo
Tagliolini Tartufo Bianco (tagliolini s bílým lanýžem) 595 Kč
Langhe Nebbiolo DOC, G. D. Vajra 165 Kč
Secondo
Filetto di Manzo, Foie Gras, Giardiniera (hovězí svíčková, foie gras, giardiniera, bramborové pyré, lanýžová omáčka) 795 Kč
Barolo Albe DOCG, G. D. Vajra 295 Kč
Dolci
Pere Cotte nel Vino, Crema alla Gianguia, Nicciole Amaretti (hruška na víně, čokoládový mousse, lískové ořechy, amaretti) 185 Kč
Moscato d’Asti DOCG, G. D. Vajra 150 Kč
Na Večer se sommelierkou vám doporučujeme rezervovat stůl. Učinit tak můžete přímo zde: www.aposto.cz/rezervace.