Bílá Kráva
XZpět
12000 Praha 2
Česká republika
Francouzská venkovská restaurace v centru Královských Vinohrad umístěná kousek nad budovou Národního Muzea. Restaurace se specializuje na steaky z plemene Charolaise. Její název odkazuje k typické barvě tohoto plemene. Na menu kromě steaků naleznete různé francouzské speciality včetně hlemýžďů po Burgundsku či žabích stehýnek. Jejich signature dish je Beef Bourguignon. Neměli byste pominout ani nabídku desertů, ve které za pozornost kromě francouzské klasiky jako je crème brûlée či čokoládový fondant stojí zmrzlinový desert připravený tekutým dusíkem při -196 °C přímo u Vašeho stolu.
Kromě toho v Podkrkonoší provozují i malou farmu, kde chovají ovce. Na farmě je zhruba 100 kusů jehňat chovaných pouze pro tuto restauraci. Jídla z jehněčího se objevují v sezónní nabídce.
S restaurací je spojen i řemeslný lihovar Palírna Radlík, který byl vyhlášen Palírnou roku, a během své historie získal řadu ocenění u nás i v zahraničí. V restauraci můžete ochutnat přes 20 druhů ovocných destilátů z jejich produkce.