Soutěživost a snaha posouvat kvalitu tradičních českých destilátů na mezinárodní scénu se Palírně Radlík vyplatila. Letos se jejich destiláty utkaly s těmi nejlepšími na prestižní rakouské soutěži Destillata, která je zaměřena na ovocné destiláty. A výsledek? Palírna Radlík byla zařazena mezi třináct evropských palíren s vynikající kvalitou, což samo o sobě svědčí o mimořádné úrovni jejich pálenek.
Destillata, jež probíhá už 21. rokem, je považována za jednu z nejvýznamnějších soutěží svého druhu. Palírna Radlík se mezi konkurencí 75 palíren ze šesti zemí rozhodně neztratila. Naopak – přinesla domů nejen uznání v podobě zařazení mezi evropskou elitu, ale také dvě zlaté medaile. Tyto medaile získaly jejich Kdoulovice a Višňovice, dva destiláty, které porotce ohromily svou specifickou chutí, jemností a čistotou.
Úspěch v této soutěži navazuje na dlouhou řadu ocenění, které Palírna Radlík nasbírala za poslední roky, včetně zlatých medailí na soutěžích Spirits Selection by CMB nebo San Francisco World Spirits Competition. „Po tom, co jsme byli dvakrát po sobě vyhlášeni Palírnou roku, jsme si chtěli vyzkoušet, jak budou naše ovocné pálenky hodnoceny na mezinárodní scéně. Každé takové ocenění je pro nás potvrzením toho, že jdeme správnou cestou, která nese své pomyslné ovoce,“ říká zakladatel Zdeněk Musil a dodává, že jsou na svůj tým a jejich produkty patřičně hrdí.
Palírna Radlík se specializuje na kvalitní ovocné pálenky, přičemž kladou důraz na tradiční postupy v kombinaci s moderními technologiemi. Díky svému přístupu a originální destilační aparatuře, kterou si sami navrhli, mohou dosahovat tak vynikajících výsledků. V jejich portfoliu najdeme nejen klasické destiláty jako Slivovice, Meruňkovice nebo Hruškovice, ale také netradiční pálenky z ovoce, jako je kdoule, rybíz či ananas.
Tento mezinárodní úspěch je dalším důkazem toho, že české destiláty mají své pevné místo na světové scéně a mohou směle konkurovat tradičním nápojům, jako je whisky nebo koňak. Že jste na produkty Palírny Radlík dostali chuť a nevíte, kam je zajít ochutnat? Zkuste Bílou Krávu na Vinohradech, kde se kromě toho postarají i o vaše hladová bříška.