Co se děje
Článek

Večer se sommeliérkou

Italská restaurace A posto trattoria vás srdečně zve na jedinečnou degustaci pokladů Piemonte. Připravili si pro vás to nejlepší, co piemontská kuchyně a vinice nabízejí. Večer se sommeliérkou startuje 28. listopadu v 17:30.

Skvělé víno pro vás vybrala Michaela Bubeníková z Albarelo. Tento večer vám ho u nás také představí. Místní kuchaři všechna zvolená vína následně spárovali s pokrmy piemontské kuchyně a to přesně tak, abyste z vína i jídla měli dokonalý zážitek. A co se tedy bude podávat?


Franciacorta Dosaggio Zero „Animante“ DOCG, Barone Pizzini 195 Kč

 

Antipasti

Vitello Tonnato (telecí plátky s tuňákovou omáčkou, kapary, ančovičky) 275 Kč

Roero Arneis DOCG, Lodali 125 Kč

 

Tartar di Manzo, Tartufo Nero (tatarák z hovězí svíčkové, lískové ořechy, colatura di alici, černý lanýž) 345 Kč

Dolcetto d’Alba DOC, G. D. Vajra 135 Kč

 

Lingua di Vittello Salsa Verde (telecí jazyk, salsa verde) 265 Kč

Barbera d’Alba DOC, G. D. Vajra 155 Kč

 

Primo

Tagliolini Tartufo Bianco (tagliolini s bílým lanýžem) 595 Kč

Langhe Nebbiolo DOC, G. D. Vajra 165 Kč

 

Secondo

Filetto di Manzo, Foie Gras, Giardiniera (hovězí svíčková, foie gras, giardiniera, bramborové pyré, lanýžová omáčka) 795 Kč

Barolo Albe DOCG, G. D. Vajra 295 Kč

 

Dolci

Pere Cotte nel Vino, Crema alla Gianguia, Nicciole Amaretti (hruška na víně, čokoládový mousse, lískové ořechy, amaretti) 185 Kč

Moscato d’Asti DOCG, G. D. Vajra 150 Kč


Na Večer se sommelierkou vám doporučujeme rezervovat stůl. Učinit tak můžete přímo zde: www.aposto.cz/rezervace.

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také