Co se děje
Článek

Karvinský pivovar pokračuje v tradici

Nakládaný hermelín, škvarková pomazánka, tvarůžky v bramboráku a sýrové speciality. To je ta pravá česká klasika k pivu. Co víc si přát? Pak už snad jen to pivo. A jak jinak než Larische z Karvinského pivovaru.

Od roku 2013 pokračuje Karvinský pivovar v tradici a vaří pro vás pivo Larische.

Minipivovar je vybudován v prostorách Restaurace Ovečka, která nabízí svým hostům samozřejmě i výborné pokrmy. Ať už máte hlad, a nebo jen na něco chuť, v jídelním lístku si vybere každý. Všechna jídla, která šéfkuchař připravuje, stojí za to.

Už se těšíte na léto, posezení na zahrádce, čepováné pivo a chuťovky šéfkuchaře z Restaurace Ovečka?

Pivo a dobré jídlo je celoroční záležitost. Přijďte posedět s rodinou a přáteli. Restaurace Ovečka pro vás připraví rodinnou oslavu, firemní večírek, zahradní párty nebo vám zajistí catering.

A v čem je Larische tak výjimečné?

Pivo Larische se vyrábí řemeslnou cestou bez filtrace a pasterizace. Pivo si díky tomu uchovává vlastnosti čerstvého piva točeného přímo z pivního sklepa. Pivo se vyrábí pouze z pitné vody, sladu, chmelu a pivovarských kvasinek, nepoužívá se cukr, sirupy ani chmelový extrakt. Kvasinky navíc obsahují vitamíny řady B a další zdraví prospěšné látky. Pivo se vaří dekokčním rmutovacím způsobem, který dává plnější chlebnatá piva. Karvinský pivovar vyrábí zatím jen spodně skvašená piva, tímto způsobem se vyrábí pivo plzeňského typu, ležák a další, tyto piva mají méně "květnatou" vůni. Při tomto způsobu výroby pivo kvasí při teplotách do 12st.C a kvasinky sedimentují ke dnu kvasné nádoby.

 

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také