Co se děje
Článek

Nově otevřené podniky (nejen) v Praze

Inspirace není nikdy dost a platí to i pro oblast gastro. Pojďte se s námi podívat na nově otevřené podniky a rovnou je zajděte otestovat. Protože otevřít si bistro, restauraci či kavárnu v dnešní době vyžaduje i trochu odvahy. A my všem odvážným tleskáme.

Opět jsme objevily parádní podniky. Určitě ale doporučujeme mrknout i na podniky "pod čarou" neboli tipy, o kterých jsme psaly dříve. Nejsou to už úplné novinky, ale třeba o nich ještě nevíte a byla by škoda, kdyby to tak zůstalo.

Pho100 – Tradiční Vietnamská Kuchyně, Praha 5

Pho100 je nejnovějším přírůstkem na vietnamské gastronomické scéně v Praze. Za tímto podnikem stojí bratři Khanh a Giang Ta, kteří již provozují úspěšné restaurace Taro a Dian. V Pho100 se rozhodli zaměřit na autentickou polévku pho, kterou připravují s domácími rýžovými nudlemi vyráběnými na stroji dovezeném přímo z Hanoje. Vývar je tažen přes noc, což zaručuje jeho bohatou chuť. Interiér je moderní a útulný, ideální pro rychlý oběd nebo klidnou večeři. Pho100 nabízí i vegetariánské varianty, takže si zde na své přijdou všichni milovníci asijských chutí.

(Foto: Instagram @pho100cz)


Tāst – Moderní fine dining, Praha 2

Tāst je inovativní restaurace, která se specializuje na propojení moderní kuchyně a lokálních surovin. Otevřená je přibližně měsíc, přináší jedinečný zážitek díky kreativnímu menu a zajímavé nabídce párovaných vín. Designový interiér je navržen tak, aby vás okamžitě vtáhl do světa gastronomických experimentů. Pokud hledáte zážitek na úrovni, Tāst je místem, které musíte zažít.

(Foto: https://tastrestaurant.cz/)


Bublina – Rodinná kavárna, Černošice

Kavárna Bublina je novinkou, která se těší velké oblibě rodin s dětmi. Za tímto podnikem stojí Jan Horešovský, známý z vinných barů Vinograf. Bublina se zaměřuje na šumivá vína a kuchyni Středomoří, kterou pod taktovkou sardinského kuchaře obohacuje o chutě Blízkého východu. Otevřená přibližně před dvěma měsíci, nabízí bohaté snídaňové menu, výběrovou kávu a domácí zákusky. Pro nejmenší návštěvníky je připraven dětský koutek, takže si rodiče mohou v klidu vychutnat svou kávu. Bublina je synonymem klidné oázy v ruchu velkoměsta.

(Foto: Instagram @bublina_cernosice)


Mi I’m – Fusion street food, Praha 2

Mi I’m je čínské bistro nacházející se na adrese Slavíkova 1555/27. Podnik se specializuje na autentické pokrmy čínské kuchyně, přičemž klade důraz na čerstvost surovin a tradiční receptury. V nabídce najdete široký výběr jídel, od polévek přes hlavní chody až po dezerty, které uspokojí milovníky asijské gastronomie. Interiér bistra je moderní a útulný, což vytváří příjemnou atmosféru pro posezení s přáteli či rodinou. Podle recenzí zákazníků je Mi I’m vysoce hodnoceno pro kvalitu jídla i obsluhy.

(Foto: Mi I’m)


Amunì nová pobočka – Sicilská pizza, Praha 5

Nová pobočka Amunì na Smetanově nábřeží 203/24 je zážitkem nejen díky autentické sicilské kuchyni, ale i díky jedinečnému výhledu na Vltavu a Karlův most. Menu nabízí tradiční sicilské pizzy připravované z ingrediencí dovážených přímo z Itálie, včetně vyhlášené mouky typu „00“ a lahodných sicilských rajčat. Kromě pizzy si můžete pochutnat na specialitách jako arancini, caponata či čerstvých těstovinách. K dokonalému zážitku patří i bohatý výběr italských vín a originálních dezertů, mezi nimiž nechybí domácí tiramisu. Interiér restaurace je moderní a elegantní, s italskými prvky, které vytvářejí útulnou atmosféru. K tomu přispívá také terasa s přímým výhledem na řeku, která je ideální pro romantické večeře nebo posezení s přáteli během teplých letních večerů.

(Foto @amuni_praha)


Station Anděl – Nový bar s tapas, Praha 5

Station Anděl je nově otevřené bistro na pražském Smíchově, které přináší autentickou atmosféru newyorského street foodu. Specializuje se na širokou nabídku hotdogů připravovaných z kvalitních surovin. Mezi oblíbené varianty patří například "Station" s bavorskou klobásou, kysaným zelím a BBQ omáčkou nebo "Maui Bow Wowie" s hovězím párkem, pečenou slaninou a ananasovo-jalapeñosovým relishem.

Kromě hotdogů nabízí bistro také poutines – hranolky s trhaným masem a sýrem, saláty a domácí hranolky s různými dipy. Interiér podniku je inspirován newyorskými bistry, což vytváří příjemnou a neformální atmosféru pro posezení s přáteli či rodinou. Pro milovníky americké kuchyně je Station Anděl ideálním místem k návštěvě.

(Foto: Instagram @stationandel)


Bezmasna – Vegetariánský ráj, Praha 1

Bezmasna na Letné je unikátním podnikem, který jako první v České republice nabízí plnohodnotné rostlinné alternativy k masným výrobkům. Za tímto projektem stojí Diana Kahleová a David Hůlka. V Bezmasné najdete široký sortiment produktů. Od veganských šunek a párků až po rostlinnou sekanou či paštiky. Všechny produkty jsou vyráběny podle vlastních receptur s důrazem na čisté složení bez zbytečných aditiv a konzervantů. Kromě toho podnik nabízí i hotová jídla, jako je holandský řízek, sekaná v housce nebo vinná klobása s bramborovým salátem a také oblíbené české chlebíčky ve veganské verzi.

Podnik si zakládá na ekologickém přístupu – podporuje zákazníky v používání vlastních obalů a nabízí možnost balení do zálohovaných obalů nebo papíru. Bezmasna plánuje také spolupráci s restauracemi, aby přiblížila rostlinnou kuchyni širší veřejnosti. Bezmasna je důkazem, že veganská kuchyně může být plná chutí a zároveň etická i udržitelná. Pokud hledáte místo, kde si pochutnáte na veganských specialitách a podpoříte inovativní lokální podnik, Bezmasna je skvělou volbou.

(Foto: Instagram @bezmasna)


Tapárna – Extravagantní Tapas Bar, Praha 7

Tapárna je nově otevřený tapas bar, který vás vtáhne do atmosféry pravé španělské kuchyně. Nabízí nejen pestrý výběr tradičních tapas, ale také pečlivě zvolená španělská vína, jež dokonale doplňují celkový zážitek. Prostředí je přátelské a živé, jako stvořené pro posezení s přáteli nebo rodinou. Kulinářský zážitek je zaručen pod vedením šéfkuchaře Jakuba Hirsche, jehož talent můžete poznat na vlastní chuťové buňky. Tapárna je ideální volbou pro všechny, kdo hledají autentickou španělskou gastronomii v na Letné.

(Foto: Instagram @taparna_restaurant)

Farina – Italská Restaurace, Praha 1

Restaurace Farina na Hybernské 7 přináší autentické chutě tradiční italské kuchyně přímo do centra Prahy. Specializuje se na domácí pastu, lahodnou pizzu a šťavnaté steaky, které potěší každého milovníka kvalitní gastronomie. K jídlu si můžete vychutnat výběr vín, piva i drinků, a to vše v příjemné atmosféře. Pokud toužíte po pravé italské kuchyni bez nutnosti cestovat daleko, Farina je tím správným místem, kde si užijete to nejlepší z Itálie.

(Foto: Instagram @farina.cz)

Bistro Plechárna – Nová Gastro Oáza na Černém Mostě

Na Černém Mostě se nedávno otevřelo bistro, které mění pravidla hry! Bistro Plechárna láká na výjimečné pochoutky z grilu, včetně šťavnatých smash burgerů, preclíkové pizzy a grilovaných kuřat. Skvělý zážitek doplňuje tankové pivo a příjemná venkovní terasa s kapacitou až 200 míst, kde si užijete sportovní přenosy či akce s přáteli. Prostředí je vhodné pro rodiny i milovníky dobrého jídla, a navíc je podnik dog friendly. Přijďte ochutnat to nejlepší, co Černý Most nabízí, a zažijte jedinečnou atmosféru Plechárny!

(Foto: Instagram @bistroplecharna)

Fly Vista – Rooftop Bar a Restaurace s Výhledem na Prahu

Fly Vista je nový rooftop bar a restaurace, která nabízí nejen skvělý gastronomický zážitek, ale i dechberoucí výhled na celou Prahu. Tento stylový podnik, který najdete v nově otevřeném obchodním domě Máj na Národní třídě, láká na výběr z více než 100 druhů šampaňského, výtečné koktejly a pokrmy, které si můžete vychutnat kdykoliv během dne – od snídaní až po večeře. Specialitou podniku je stařené maso a možnost dát si steak klidně ke snídani nebo vajíčka k večeři. Pro milovníky drinků je tu nabídka signature koktejlů, přičemž během Happy Hours (po-čt 15:00–18:00) můžete využít akci 1+1. Fly Vista se pyšní nejen skvělým jídlem a pitím, ale také nezapomenutelnou atmosférou a výhledem, který si budete chtít vychutnat znovu a znovu.

Foyer Café, Wilsonova 300/8, Praha 2

Foyer Café je klidný ostrůvek uprostřed městského ruchu, kde si můžete vychutnat exkluzivní výběr vín a šampaňských s více než 25 druhy kanapek. Víkendové brunche zahrnují champagne, kaviár, čerstvé francouzské pečivo, slané canapé, teplé sendviče, dezerty a výběrovou kávu. Pro dopolední pohodu nabízíme viennoiserie a domácí sendviče. Odpolední čaj o páté kombinuje pečlivě vybrané čaje s elegantními canapé, zatímco šumivé harmonie propojují výběrová vína s lahodnými kanapkami. Přijďte si užít jedinečný gastronomický zážitek v elegantním prostředí.

(Foto:Instagram @foyercafe.prague)

Labonetta Prosek, Litoměřická 879/3, Praha 9

Labonetta na pražském Proseku je třetí pobočkou tohoto konceptu, specializujícího se na pravou neapolskou pizzu. Používají pouze čerstvé a autentické italské suroviny, které zaručují čerstvost a výjimečnou chuť každé pizzy. Pizzy pečou v jedné z nejkvalitnějších pecí, Moretti, což je klíčovým faktorem pro dosažení autentického italského zážitku. Labonetta dbá na to, aby každá objednávka byla připravena s maximální pečlivostí a láskou, a zároveň zajistí rychlé doručení, aby zákazníci nemuseli dlouho čekat na svou oblíbenou pizzu. Přijďte si vychutnat pravou chuť Neapole v srdci Prahy!

(Foto: Facebook @Labonetta Prosek)

Bistro Monk 2, Maltézské nám. 292/10, Malá Strana 1, 118 00 Praha 1

Bistro MONK je novým přírůstkem na Malé Straně, nacházejícím se na Maltézském náměstí. Jedná se již o druhý podnik této značky, první bistro MONK najdete v Michalské ulici. Specializují se na snídaně a brunche, které servírují až do odpoledních hodin. Od května se k bistru přidá i bar s kontrastním tmavým interiérem, který doplní světlý koncept bistra. Krásná zahrádka a vyhlášené brunche lákají návštěvníky k příjemnému posezení. Spolumajitelka Maja Vavřačová a její tým se pyšní přátelským přístupem a pečlivým designem, který zahrnuje ilustrace od Tomski&Polanski a kvalitní materiály. Přijďte si vychutnat skvělou snídani nebo brunch a užijte si pohodu na této krásné zahrádce!

(Foto: Facebook @Bistro Monk 2.0.)

SUB PUB | Prague, Bělehradská 383/122, Praha 2

SUB PUB je novým místem na pražské gastro scéně, které najdete v centru u I.P. Pavlova. Tento podnik se rychle stal "the place to be" díky své jedinečné atmosféře. Nabízí širokou škálu nápojů, chutné jídlo a pravidelně pořádá různé akce. Otevřeno mají od středy do neděle od 16:00 do půlnoci, takže je to ideální místo pro večerní posezení s přáteli. Přijďte a zažijte tu správnou vibe! Nabízí i živé přenosy všech hlavních sportovních událostí, od fotbalu a basketbalu až po box, hokej a mnoho dalších. 

(Foto: Instagram @sub.pub.prague)

Melt Matcha, Václavské náměstí 27, Praha 1

S matcha podniky se, zdá se, roztrhnul pytel. Teď je tu Melt Matcha, nově otevřený podnik na Václavském náměstí v Praze, přivádí do města svěží vítr veganského požitku. Tento moderní hotspot nabízí široký sortiment veganských dobrot, včetně klasických croissantů a croissantů naplněných matchou a ostružinami. K novinkám patří také melt matcha cookies s bílou čokoládou. Specializuje se dle názvu na matcha, což je jemně mletý prášek zeleného čaje, známý svými antioxidanty a hladkou chuťovou profilací. Podnik slibuje být nejen rájem pro milovníky veganské kuchyně, ale i stylovým místem pro setkání s přáteli nebo pro chvíle klidu s šálkem kvalitního čaje.

(Photo: Instagram @melt.matcha)

 

MALATANG NO.1 Vodičkova 709/33, Praha 1

Malatang No.1 přináší do Prahy autentický zážitek z tradičního čínského malatang, pikantního hotpotu, který se těší velké oblibě v Číně. V tomto unikátním podniku si zákazníci mohou sami složit své jídlo podle pětikrokového procesu, který začíná výběrem ingrediencí na tác, následuje vážení jídla a výběr z šesti různých polévkových základů. Poté dostanete číslo a čekáte, až kuchař vaše jídlo připraví. Malatang No.1 se nachází ve Vodičkově ulici a nabízí široký výběr čerstvých surovin, včetně zeleniny, sójových výrobků, masa a masových kuliček. Každý den je pro vás připravena čerstvá směs polévkových základů, jako jsou Chongqing máslový základ, základ z čerstvých rajčat, základ z kysaného zelí a kořeněná směs. Stylová dekorace a prostorné prostředí o rozloze 300 m² zaručují pohodlný jídelní zážitek, během kterého si můžete vychutnat pikantní hotpot a pivo. Malatang No.1 slibuje, že objednáním malatang změní váš jídelní život na lepší!

(Photo: Instagram @malatang_no.1)

 

Aleb Kitchen & Bar, Londýnska 61, Praha 2 

Bistro Aleb v Londýnské ulici v Praze přináší kus Levanty do srdce města, spojující tradiční chutě Blízkého východu s výběrem lokálních naturálních vín. Zakladatelky, Farah Abou Kharroub a Diana Salahieh, vytvořily prostor, který evokuje pocit návštěvy v jejich obývacím pokoji, s menu inspirovaným rodinnými recepty a důrazem na organické suroviny. Aleb nabízí nejen jídla jako jehněčí s tahini nebo pomerančový salát, ale i přátelskou atmosféru a kulturní setkávání různých národností, které odrážejí globální ducha podniku.

(Photo: Instagram@alebprague)

 

Éra, Smetanovo nábřeží 2, Praha 1

V historickém paláci Lažanských naproti Národnímu divadlu v Praze, kde se nachází ikonické Café Slavia a aktuálně uzavřená francouzská restaurace Parnas, se odehrává zajímavá transformace. Pod taktovkou českého designového studia Olgoj Chorchoj zde probíhá rekonstrukce bývalého divadelního baru, který by měl být otevřen během několika měsíců. Mezitím vedení baru pod vedením Petera Plieštika nezahálelo a využilo prostory nevyužívaného Parnasu k otevření dočasného barového pop-upu Éra. Tento bar je otevřen od čtvrtka do soboty od 18:00 a nabízí unikátní koncept, kde se každý týden mění nabídka drinků. V Éře se tak již objevila menu zaměřená na destiláty od Stock, šampaňské od Moët a koňaky Hennessy.

(Photo: Instagram@era_popup)

Sladovna Praha Lužiny, Archeologická 2256/1, Praha 13

V Obchodním centru Lužiny na Archeologické ulici na Praze 13 se otevřela 2. Sladovna v Praze (a třetí v Česku). Nabízí pět druhů spodně kvašených nepasterovaných a nefiltrovaných piv vyráběných tradiční technologií. Mezi nimi najdete Sklář 8°, Luž 10°, filtrovaný Hvozd 11°, Klíč 12° a polotmavé Sváteční 13°, vše z českých surovin včetně moravského sladu a žateckého chmele. Pivovar pravidelně přidává speciální pivní edice, čímž rozšiřuje svou běžnou nabídku. Za kvalitu ručí sládek Martin Čech, což zaručuje nejen skvělý chuťový zážitek, ale i autenticitu a místní původ.

(Foto: https://www.pivovarcvikov.cz/restaurace-sladovna-praha-luziny)

onesip coffee, Mánesova 1525/64, 120 00 Praha 2-Vinohrady

Na pražských Vinohradech v Mánesově ulici otevřela 25. března 2024 novou pobočku oblíbená kavárna Onesip coffee. Tento nový podnik je větší a prostornější než její původní sestra v Haštalské ulici a zákazníkům kromě vyhlášené kávy z pražírny Candycane coffee nabízí i čerstvé pečivo vlastní výroby. Navzdory husté síti kaváren na Vinohradech, Mánesova ulice byla dosud místem, kde kaváren bylo spíše méně. Interiér nového prostoru, navržený architektkou Lenkou Juchelkovou ze studia edit!, zdobí minimalistický design s důrazem na dřevěné prvky a elegantní detaily, jako jsou modré kachličky a cihlově červené schody. Nová Onesip coffee tak přináší nejen skvělé kávy a pečivo, ale i příjemnou atmosféru pro relax a setkání. Platba je možná pouze bezhotovostně. 

(Foto: firmy.cz)

Fuze Praha, Na Florenci 2, Praha 1

V pražské Masaryčce otevřela nová restaurace Fuze, která kombinuje gastronomický zážitek s vlastním pivovarem. Na třech patrech nabízí prostor pro 320 hostů, s dalšími místy, která se brzy otevřou venku. V nabídce najdete lokální speciality a uzené pivo, a maso připravované v hliněných pecích. To vše v příjemném prostředí s výhledem na varnu, kde se vaří pivo přímo před zraky hostů.

(Foto: Instagram @fuze.praha)

Bonco Restaurant, Na Bělidle 309/31, 150 00 Praha 5

Bonco otevřelo své dveře v Praze a přináší vzrušující směs asijských a moderních chutí. V tomto unikátním prostředí se snoubí bohatství vietnamské, thajské a japonské kuchyně, vytvářející fúzi, která je stejně ojedinělá jako lákavá. Recepty, ovlivněné rodinnými tradicemi a inovativním západním přístupem, jsou připravovány z pečlivě vybraných a čerstvých surovin, které zaručují nezapomenutelný zážitek. Pro ty, kdo hledají více než jen jídlo, nabízí Bonco i sushi bar a prostory pro soukromé události. Každý pokrm zde slibuje gastronomickou vynikající kvalitu a cestu kulinářským uměním Asie.

(Foto: Instagram @boncorestaurant)

Karlínská Holka, Karolinská 7, Praha 8-Karlín

Naproti Štvanické lávce v Karlíně otevřela své dveře Karlínská Holka, nový přírůstek do rodiny podniků skupiny Kolektiv. Restaurace přináší svěží pojetí české kuchyně s důrazem na jednoduchost a kvalitu. Spolu s moderním interiérem, zahrádkou u řeky a tankovým pivem Dalešice slibuje být místem přátelských setkání a nezapomenutelných zážitků.

(Foto: Instagram @karlinska_holka)

Podniky pod čarou

Moshi Moshi, Pod Kaštany 3, Praha 6

V březnu se otevře nové sushi místo, které slibuje nejenom gastronomický zážitek, ale i vizuální požitek. Restaurace Pod Kaštany 3 vás zve na kulinářskou cestu, kde se umění sushi snoubí s minimalistickým designem, přičemž každé sousto je oslavou čistoty a chuti. V jejich menu, které je směsí tradičních postupů a inovativních přístupů, najdete pokrmy, které potěší nejen vaše chuťové pohárky, ale i estetické vnímání. Moshi Moshi, restaurace s filozofií propojení jednoduchosti a složitosti výroby sushi, vás zve objevit svět plný chutí, kde každý pokrm je uměleckým dílem. Přijďte do Pod Kaštany 3 a nechte se unést vlnou kreativity, kvalitních surovin a jedinečné atmosféry, která mění jídlo v nezapomenutelný zážitek.

(foto Instagram @moshi_moshi_cz)

Bistro Vlašák, Vlašská, Praha 1 - Malá Strana

Představujeme vám Bistro Vlašák, které otevřelo své dveře v historické čtvrti Prahy s jedinečným konceptem KÁVA & SVÁČA. Tento podnik spustil zkušební provoz 1. února a slibuje stát se novým oblíbeným místem pro milovníky kvalitní kávy a domácího pečiva. Vlašák se (ne náhodou) nachází ve Vlašské ulici, ve stejném domě jako známý St.Martin, ale najdete jej o vchod níže. Od pondělí do pátku od 8:00 do 16:00 zde můžete ochutnat vybranou kávu, čerstvé pečivo a především výživné svačiny, které vás zasytí a potěší. Kromě minismažáčků vám Vlašák nabídne i další specialitu - poctivý vlašský salát se sledi, připravovaný podle prvorepublikové receptury. Toto bistro tedy nejenže oživuje kulinářskou tradici, ale i přináší nové chutě do srdce Prahy.

POP UP ze Zátiší, Pobřežní 665, 186 00 Rohanský ostrov

V POP UP ze Zátiší zažijete kulinářský zážitek, který se nezapomíná. Tento inovativní gastronomický prostor představuje skvělou směsici unikátního menu a rozmanité kuchyně v atraktivním prostředí, kde každý host zažívá nezapomenutelné chvíle. S ambiciózním cílem stát se během tří let světovým brandem, POP UP ze Zátiší klade důraz na nejlepší zákaznickou zkušenost a inovativní technologie.

Užijte si originální pinsu, kde tradiční italská pizza dostává moderní twist díky speciální směsi mouk a dlouhému kynutí těsta, což přináší nejen lehkost, ale i výrazný chuťový profil. Indickou kuchyni zde na vyšší úroveň posouvá šéfkuchař Mahawir s pokrmy jako je Butter chicken nebo inovativní vegetariánská masala. A nezapomínejme na české klasiky – od láskyplně připravené svíčkové po kuře na paprice, které respektují tradiční receptury a zároveň přidávají moderní nádech.

POP UP ze Zátiší vás zve, abyste se přišli přesvědčit o jejich jedinečnosti a podělili se o svůj feedback, který pomůže dále zdokonalovat jejich revoluční koncept. Navštivte tento prostor plný kreativity a inspirace a nechte se pohltit světem, kde se tradiční chutě snoubí s moderním gastronomickým uměním.

(Foto https://popupzezatisi.cz/)

Bango, Jiráskova 116/16, 602 00 Brno-střed-Veveří

Novou restaurací se může pochlubit i Brno. V Bangu se setkává japonská preciznost s evropskou kreativitou, vytvářející jedinečné pokrmy, jako je ramen s bůčkovou roládou, majoránkový olej či smažené kysané zelí. Dalšími lákadly jsou kuřecí vafle s teriyaki a miso máslem nebo vzdušné lívance. A nesmíme opomenout instagramový fenomén – pudinkového zajíčka tosuni, který už nějakou dobu baví online svět a v Bangu nabízí nezapomenutelnou zábavu. Podle Benka je to zážitek, který chce Bango nabídnout jako první v Česku. S bohatým menu, které láká k objevování nových chutí, bude v Bangu těžké vybrat, co ochutnat jako první, ať už přijdete na brunch, oběd, nebo večeři.

(Foto Instagram @bango_brno)

Matcha Crew, Rumunská 256/25, 120 00 Praha 2-Vinohrady

Matcha Crew Czech představuje první moderní matcha podnik v Praze, který slibuje revoluci v požívání tohoto zeleného čaje. Otevření svých dveří ohlásili na 28. února 2024 a nachází se v atraktivní lokalitě na Rumunské ulici, kousek od I. P. Pavlova. Tento podnik přináší nový rozměr pití matcha, nabízející ho nejen v tradiční podobě, ale i v různých inovativních kombinacích.

Návštěvníci si mohou vychutnat matcha v kombinaci s mlékem a smetanou, obohacené o tapikové perly, adzuki fazolky, černý sezamový krém, nebo si pochutnat na jedinečném matcha zmrzlinovém poháru. Interiér čajovny dominuje zelená barva, která podtrhuje tématiku matcha a vytváří uklidňující prostředí pro relaxaci a požitek z nápoje.

Kromě nápojů zde najdete i výběr sladkých specialit, včetně mochi bochánků s matcha, inovativního pečiva kombinujícího croissant a vafl s japonsky inspirovanými krémy, a neméně lákavého matcha cheesecake. Matcha Crew Czech je ideálním místem pro milovníky matcha a ty, kteří chtějí objevovat nové gastronomické zážitky.

(Foto Instagram @matchacrew_cz)

Peony fusion, Václavské náměstí 1, Praha 1

Na Václaváku otevřela své brány tahle moderní asijsko-evropská restaurace, která spojuje to nejlepší z obou kulinářských světů. V jejich nabídce najdete nejen speciality japonské kuchyně jako jsou delikátní sushi, ale také grilované steaky připravené na žhavém uhlí z prvotřídního masa. Tato dvoupodlažní restaurace s kapacitou přes 200 míst spojuje moderní japonský interiér s luxusní evropskou elegancí. Podnik určitě stojí za návštěvu.

Foto: Facebook Peony Fusion

Turnovská pivnice Churchill, Italská 69 | 120 00 Praha 2 - Vinohrady

Už čtvrtou pobočku v Praze otevřely Turnovské pivnice. Nachází se na pomezí Vinohrad a Žižkova, v komplexu Churchill Square na náměstí Winstona Churchilla, přímo nad pražským Hlavním nádražím. Zastavte se ochutnat skvělé jídlo i řemeslné pivo z Turnova. A nezapomeňte, Turnovská pivnice je místo, kde teče skvělé pivo proudem a jídlo doplňuje jeho říz.

Foto: Facebook Turnovská pivnice Churchill

Pizza Gatto Nero Vinohrady, Jagellonská 1609/1, Praha 3

První pizza novinkou je tenhle podnik na Praze 3. Jejich heslo je: "Neděláme klasickou pizzu, děláme NEAPOLSKOU PIZZU. Neapolská pizza se od ostatních pizz liší svým jednoduchým těstem (mouka, voda, sůl, kvasnice), charakteristickou tenkou a měkkou střední částí s výrazným, vzdušným okrajem ("cornicione"). Peče se velmi krátce (60-90 sekund) v dřevem vytápěné peci při vysokých teplotách, což vytváří specifické bubliny na povrchu. Neapolská pizza je známá svou jednoduchostí a autenticitou, a byla dokonce zapsána na seznam světového dědictví UNESCO. TUhle pizzerii si itevřela mladá ambiciózní rodina, která klade důraz na top suroviny od kvalitní mouky, pečlivě vybranou mozzarellu fior di latte, až po čerstvou bazalku, která doplňuje jejich rajčatový základ.

Foto: Facebook Pizza Gatto 

Restaurace Na Radnici, Masarykovo náměstí 41, Zbiroh

Bylo tu, není tu… a teď je tu znovu. Co? Přece vaše oblíbená restaurace Na Radnici ve Zbirohu je zpět. Tentokrát v novém kabátě s lahodným jídlem, skvělým pitím a hlavně oroseným pivem.

Foto: Instagram @restauracenaradnicizbiroh

RAMENCRAFT, Veleslavínova 59/3, Praha 1 

Milovníci japonské polévky ramen, připravte se! S radostí vám oznamujeme, že 29. ledna se otevře nový podnik RAMENCRAFT v srdci Prahy. Toto autentické ramen bistro, vedené Mistrem Shogo, šéfem Milanem a jejich talentovanými kuchaři, slibuje být skvělým přírůstkem do kulinářské scény města. Oficiální otevření sice teprve bude, ale tým RAMENCRAFT už nyní usilovně trénuje, aby vám přinesl "misku plnou radosti", jak ji nazývají. Na jejich Facebooku a Instagramu najdete fotografie, které vám pomohou vydržet až do oficiálního otevření. A pokud chcete vědět více o ramenu, neváhejte si přečíst náš článek o této úžasné polévce. RAMENCRAFT s jeho mottem “Jezte tak, jako jedí Japonci v Japonsku” se nemůže dočkat, až vás přivítá ve svém prostředí plném pravého japonského kulinářského umění. #RAMENCRAFT

Foto: Rej DILKY

Pizzeria Da Pietro Praha, Bělehradská 61, Praha 2

Vyhlášená pizzerie Da Pietro už je i v Praze. Tento podnik, známý pro svou neapolskou pizzu, se po úspěchu v Plzni nyní otevřel i na pražských Vinohradech. Pochlubit se může unikátní ručně vyrobenou pecí na dřevo z Itálie, která je klíčová pro jejich vynikající pizzu. Pizzerie Da Pietro, s důrazem na preciznost jak v technologii, tak v surovinách, se rychle stala oblíbeným místem pro milovníky autentické italské pizzy v srdci Prahy.

Foto: Facebook Pizzeria Da Pietro Praha

420, Staroměstské náměstí 480/24, Praha 1

Praha právě získala novou gastronomickou hvězdu – restauraci 420. Tento výjimečný podnik, vedený renomovaným michelinským šéfkuchařem Radkem Kašpárkem a jeho týmem, otevřel své brány ve druhé polovině roku a okamžitě se stal hitem mezi milovníky kvalitní gastronomie. Nachází se v historickém Domě U Červené lišky na Staroměstkém náměstí a nabízí unikátní přístup k moderní české kuchyni s nádechem a kreativity.

Foto: Facebook 420

Kavárna Stará škola, Na Bělidle 252/34, Praha 5

Praha také obohatila svou kavárenskou scénu o nový unikátní podnik - kavárnu Stará škola. Nachází se v historické budově první smíchovské základní školy a otevřela své dveře 6. prosince 2023 na adrese Na Bělidle 34. Kavárna, provozovaná seniorskou organizací Elpida, nabízí nejen kvalitní kávu a domácí koláče, ale i příjemné setkávání s místními seniory. Kavárna slibuje atmosféru, kde se zastaví čas a oživí vzpomínky na nejlepší koláče od babičky. Kavárna Stará škola představuje nejen místo pro relaxaci a pochutnání, ale i sociální prostor, kde se propojují generace a vznikají nová přátelství. 

Foto: Instagram Stará škola

Vezmi pivo na klobásu, Praha, Heřmanova ulice 37, Praha 7

V centru Prahy otevřel své dveře i nový gastro zážitek - Vezmi pivo na klobásu. Tento podnik, pojmenovaný po svých dvou hlavních lákadlech - pivech a klobásách, přináší unikátní kombinaci. Zde si můžete vychutnat širokou škálu pivních stylů, od tradičních ležáků až po speciální piva z malých domácích i zahraničních pivovarů. K tomu nabízí rozmanité lokální uzenářské speciality z celé Evropy, pečlivě vybírané s důrazem na kvalitu a bio původ. Vezmi pivo na klobásu je nejen místem pro milovníky piva, ale i pro ty, kteří hledají autentické chuťové zážitky v podobě pravých regionálních specialit.

Foto: Facebook Vezmi pivo na klobásu

Bar K25

Ten “just pub” a “just craft” je zatím zahalený tajemstvím, ale o to víc se těšíme, co předvede.

Foto: Instagram K25

Na Andělce Café Bar, Sibeliova 368/51 162 00 Praha 6

Snídaně, obědy, večeře i skvělá káva - to je andělské bistro ve Střešovicích, kde je vše domácí a poctivé. Třeba jimi upečený chleba s pomazánkou je doslova blaho. 

Foto: Instagram @bistro_andelka

Factory Kafe, Kolbenova 923/34a, Praha 9

Kaváren není nikdy dost a autentická kavárna v srdci industriálních Vysočan nás nadchla. Factory Kafe je navíc místem pro kulturu, setkávání  a živoucím důkazem spojení kávy, Pragovky a E Factory.


Foto: Instagram @factorykafe

Tretter's Wine bar by Bacchus Dejvická, Dejvická 396, Bubeneč, Praha 6

V Dejvicích jsme objevily nový gastronomický koncept, který vznikl spojením Michaela Trettera s dlouholetými přáteli a obchodními partnery z BACCHUS Vins & Champagnes. Jejich spojení má společný cíl, a to přinést klientům nový nezapomenutelný zážitek, a to díky inovativním službám, inspirovaným jejich bohatými zkušenostmi z různých, ale spřízněných oborů. Unikátní je kombinace nabízených vín, koktejlů, vybraných druhů Armagnac a Calvados, lahodné kávy a neodolatelných lahůdek, pečlivě připravených z vybraných druhů lososa, iberské šunky a výjimečných sýrů.

Foto: https://www.tretters-winebar.cz/

Kro Vršovice, Moskevská 30, Praha 10

Vinohrady, Karlín a nyní Vršovice - řetězec oblíbených podniků Kro se rozrostl o další perlu. Nově otevřená restaurace v Vršovicích je dosud největší z celého portfolia. Nabízí místo až pro třicet hostů. Od rána do večera můžete vychutnávat širokou škálu lahůdek: od čerstvého pečiva a snídaně až po sofistikované koktejly. Původní Tramtárie ustoupila prostoru, kde již v minulosti vzniklo zázemí pro Kro, specializující se na kváskové chleby, tempeh, kimči a řadu dalších delikates. A kromě lahodných pokrmů zde naleznete také čerstvě upečený chléb, díky sousední pekárně. V Kro Vršovice nejde jen o gastronomii, ale o zážitek, který kombinuje tradici s moderním přístupem.

Foto: krokitchen.cz

Alcron Bar, Štěpánská 623/40, Praha 1

V srdci Prahy ožívá historie Alcron Baru, ikonického místa, které se po letech znovu otevřelo veřejnosti. Toto místo bylo svědkem událostí od roku 1932 a jeho nové koktejlové menu nyní reflektuje tyto význačné momenty. Menu obsahuje například koktejl "Alcron", vzdávající hold architektu hotelu Aloisovi Kroftovi, či "Tank Olga", inspirovaný podnikatelským duchem jeho ženy. Na temnější časy odkazuje "Charter Flight", evokující události z roku 1968, zatímco "Velvet Revolution" připomíná sametovou revoluci z roku 1989. Toto nové koktejlové menu nabízí unikátní cestu historií Prahy prostřednictvím chutí a příběhů Alcron Baru a také krásný interiér.

 

Foto: alcronprague.cz

Gram Prague, Záhřebská 23/25, 120 00 Praha 2

V srdci Vinohrad se narodilo nové místo, které vás okouzlí na první pohled. Ode dveří vás přivítá vůně výběrové kávy a čerstvě upečeného pečiva. Pro milovníky snídaně máme skvělou zprávu - pochutnáte si na ní kdykoli během dne. A pokud máte chuť na něco vydatnějšího, připravena je pro vás moderní evropská kuchyně s důrazem na čerstvé lokální suroviny, bez zbytečného přeplácaní. Tento podnik je však mnohem více než jen restaurací. Můžete zde pracovat v klidu, trávit čas s rodinou a přáteli, nebo si jen tak odpočinout s vaším čtyřnohým společníkem. Pokud hledáte místo, kde se budete cítit jako doma, právě jste ho našli. 

Foto: Instagram Gram

Vitrina Bistro Café Ristorante, Vinohradská 150, Praha 3

Ani na Vinohradech není nových restaurací nikdy dost. Tuhle najdete na rohu Vinohradské a Hradecké ulice. Dříve tam byla dlouho zavřená drogerie, tak snad místo zase ožije. Zajděte si na něco dobrého anebo si tam třeba uspořádejte oslavu.

Foto: Anna Oplatková, Vinohradská parta

BeerCheckpoint u přívozu, Beranových 39, Praha 199 00

Dobrých podniků není nikdy dost a když to funguje, proč to nezopakovat. Novou pobočku najdete v Letňanech a přijdou si na své hlavně milovníci kvalitního českého piva už od 1. září, kdy je oficiální otvíračka. Na adrese Beranových 39 vás čeká příjemná atmosféra nově zrekonstruované pivnice, vynikající české pivo a pochutiny k němu jako stvořené. 

Francouzské bistro, Erbenova 233/1, Praha 5

Francouzské bistro na adrese Erbenova 233/1 v Praze 5 nabízí více než jen gastronomický zážitek; je to koutek Provence uprostřed hlavního města. Zde si můžete nejen pochutnat na výjimečných francouzských delikatesách, jako je sýr Bleu de Vercors s nasládlou oříškovou chutí, ale také si vychutnat skleničku vynikajícího vína Clairette de Die. A pokud máte chvíli na zastavení, určitě si nalistujte v nějaké z knih dostupných v bistro. Tento podnik je ideální místo pro ty, kteří chtějí okusit francouzskou kulturu a kulinářství bez nutnosti opustit Prahu. Je to oáza elegance a pohody, která nabízí autentickou francouzskou atmosféru.

 

Point Café & Gallery, Náměstí Franze Kafky 24, Praha 1

Z původního Pointu přichází nový gastronomický zážitek v srdci Prahy na Náměstí Franze Kafky. Tento podnik se pyšní neapolskou pizzou, která si získala srdce jeho návštěvníků. Ale nejen pizza je na menu; od 8 do 15 hodin každý den si zde můžete dopřát bohatou snídaně s italským nádechem, od Focaccina signor až po vejce Benedikt. A pokud máte chuť na drink k snídani či obědu, také není problém. Kromě italské kuchyně je zde velký důraz na využití lokálních českých surovin, čímž vytváří unikátní fúzi dvou kulinárních světů. Tento podnik je ideální volbou pro každého, kdo hledá skvělé jídlo v neformální atmosféře v centru Prahy.


Klárka - bezlepkové cukrařství, Na Spojce 87/8, Praha 10 Vršovice

S novým školním rokem budete sladké potřebovat. Klárčiny dorty jsou vláčné, méně sladké připravené z kvalitních surovin. Protože je pečou s láskou. A to chcete ochutnávat pořád a pořád dokola. Lidé z Prahy 10 i okolí, jásejte!

 

Barometr Dining, Sázavská 14, Praha 2

Barometr Dining nabízí "No pressure dining", kde svoboda je klíčovým prvkem vašeho gastronomického zážitku. Tento jedinečný podnik klade důraz na tradiční a lokální suroviny, které jsou zpracovány do moderních receptur pod taktovkou šéfkuchaře. Odtud pochází tak originální pokrmy jako pečená řepa s macerovaným rakytníkem či grilovaný telecí jazyk s BBQ omáčkou ze sladu. Barometr se může pochlubit také ručně vybraným pivem, vínem a destiláty od malých producentů. Každé místo u tří dlouhých stolů je rovnocenné, což podtrhuje filosofii podniku o sdíleném zážitku. Své kulinární dovednosti a lásku k netradičním přístupům k české kuchyni zde kuchaři kombinují s bohatými zkušenostmi z jiných prestižních restaurací.

Mămăm Bistro, Žitomírská 10, Vršovice

Vršovice otevřely svou náruč novému asijskému bistru Mămăm, které je zatím v testovacím provozu. Na menu najdete například vietnamská žebírka, tradiční pokrm, který je ovšem v každé rodině trochu jiný, krevetový burger inspirovaný asijskými rychlými občerstveními nebo krevety v košíčku z rýžové mouky. Oficiální otevření je plánováno na 28. července.

Alforno, Dlouhá 8, Praha 1

Do třetice všeho dobrého i zlého, si možná řekli majitelé italské restaurace Al forno, kde můžete zakoupit také tradičních pochutiny přímo z Itálie. Otevřeli totiž třetí pražskou restauraci, tentokrát v Dlouhé ulici. Pizza i Pasta už jede ve velkém a možnosti zažít pravou Itálii v “pražské Stodolní” už nic nebrání.

Burgerman, Milady Horákové 63, Praha 7

“Měl jsem vždycky jasno. Až se vrátím do Česka, otevřu si restauraci, kde mi udělají burger podle mých představ. A ty pak budu jíst,” říká majitel nové letenské burgrárny. Čerstvé housky z pekárny za rohem, maso, které se rozplyne na jazyku několik pečlivě vybraných ingrediencí, které jeho chuť dokonale doplní, to je Burgerman. Otevření tohoto podniku doprovázely velké vášně, protože se na jeho rozjezd skládali lidé na donátorské platformě. A vybralo se téměř 1,3 milionu korun. Tak uvidíme, jak bude tento příběh pokračovat.

COFFEE & WINE MIRALEX

Kavárno vinárenských bister není nikdy dost. S radostí vám představujeme Miralex, který se pyšní svou pohostinnou atmosférou a přívětivým personálem. Tento útulný koutek na Praze 2 je ideální jak pro ranní kávu a chutnou snídani, tak pro večerní relaxaci s výběrem gruzínských vín a lahodných jídel. Miralex se také vyznačuje pravidelnými degustačními večery a tematickými párty, doplněnými příjemnou hudbou a úžasnou atmosférou. Podnik najdete v Oldřichově ulici na Praze 2.

Bohemia Goose, Vodičkova 682/20, Praha 1

Nedávno otevřel nový pivovar v Praze s názvem Bohemia Goose. Nachází se na místě bývalého Novoměstského pivovaru ve Vodičkově ulici. Provozovatelem je firma Gastro Group. Interiér restaurace prošel změnou, ale varna zůstala na svém místě. Vchod z ulice je zdoben těžkou mosaznou pípou s výčepními kohouty. Restaurace nabízí staročeskou drůbeží kuchyni a je inspirovaná husami, které jsou ztvárněné ve figurínách a obrazech. Pivovar využívá technologii od firmy Joes Garage Brewery. Na čepu jsou čtyři piva, včetně světlého ležáku, tmavého speciálu, pšenice a višňového piva. Restaurace je otevřená celý týden od 11 hodin. V době oběda nabízí hotovky za přijatelné ceny. Cena piva je kolem 75 Kč za 0,4 litru.

Vikárka Restaurant, Vikářská 39/6, Praha 1

Restaurace Vikárka je slavným hostincem s dlouhou historií. Založený byl v roce 1845 a hostil tisíce návštěvníků během téměř 180 let provozu. Vikárka se stala místem neformálních setkání prezidentů, jako byli T. G. Masaryk a Václav Havel a také světových osobností včetně Jeho Svátosti Dalajlámy. Po osmileté rekonstrukci se Vikárka vrací ve zcela obnovené podobě, zachovávající atmosféru 19. století. Zastavte se na návštěvu v gastronomickém komplexu Vikárka Restaurant a vinárna U pana Broučka na Pražském hradě.

Beer Story, Dlouhá 618/14, Praha 1

Beer Story je nově otevřený podnik s dlouhou historií, který nyní má nové majitele a zcela obnovuje svou identitu. Tato restaurace se nachází na dvou patrech a nabízí skvělou kombinaci české a ukrajinské kuchyně. Hosté mohou ochutnat autentická jídla z obou zemí, která jsou připravována s láskou a péčí o každý detail. Nejenže si mohou vychutnat vynikající jídla, ale také sledovat oblíbené sportovní přenosy na velkoplošných televizních obrazovkách. Beer Story je také ideálním místem pro pořádání různých oslav a akcí. Bez ohledu na to, zda plánujete své narozeniny, firemní večírek nebo jinou slavnostní událost, tato restaurace vám poskytne prostředí, které vyhovuje vašim potřebám.

Restaurace Markéta, Ke Tvrzi 19, Královice, Czech Republic

12. června se otevřou brány zbrusu nové restaurace Markéta v areálu Nové Královice na okraji Prahy. Těšit se můžete na to nejlepší z moderní české kuchyně s kvalitně připraveným masem z Josper grillu a širokým výběrem lahodného pití. V restauraci Markéta budete moci vychutnat ošetřený Plzeňský prazdroj do půllitrů. Připravte se také na pořádnou dávku delikátních chutí, protože v Markétě se budou zaměřovat na kvalitní a poctivá jídla z lokálních surovin. Jídlo bude nejen chutné, ale také zdravé a šetrné k životnímu prostředí. 

Objevily jsme také podnik River's smokelab na Janáčkově nábřeží, který staví na premiovém masu, moderní asijské kuchyni a signature koktejlech. A posuďte sami, nevypadá to nádherně?

U Váhy měšťanský hostinec, Nádražní 88, Praha 5-Smíchov

Obnovit zašlou slávu legendárního podniku U Váhy se rozhodl vnuk původního majitele s manželkou. A povedlo se jim to na jedničku. Zvenku nenápadný až ošuntělý dům vás uvnitř naprosto ohromí. A dokáží vám, že na detailech záleží. A menu je prostě mmmm. Nás nejvíc nadchly prvorepublikové příchoutky (ano příchoutky) k pivu, např.:

  • Staropražské smažené grundle z Podskalí s rozpečenou bagetkou (doporučujeme česnekový dip nebo majonézu s uzenými chilli papričkami)
  • Butrbrót (Olomoucké syrečky, kváskový chléb, máslo, cibulka)
  • Ovar s naší vejmrdou (ochucené nastrouhané jablko s křenem), hořčice, kváskový chléb

Ochutnat můžete také fialkové bonbony, které si zamilovala i císařovna Sissi. Třeba na domácí zmrzlině.

Anime Coffee Bar, Čelakovského Sady 2, Praha 1

V sobotu 6. května se otevírá první Anime Coffee kavárna v Praze. A tuhle akci (a následně kavárnu) si rozhodně nesmíte nechat ujít. Čeká vás bohatý, nejen gastronomický program a navíc prvních 150 hostů získá vstup zdarma. Kafe, drinky a personál v maid kostýmech bude! Startuje se v poledne a otevíračka bude trvat až do pozdních nočních hodin.

Hlavní hudební line-up vypadá následovně:

12:00 - DOORS
18:00 - FREE PÁSKY PRO PRVNÍCH 150
22:00 - 22:15 NAUET
22:30 - 23:00 LHDKQ
23:00 - 23:45 PLAYSTATION PRINCESS
23:45 - 00:00 BUFFY
00:00 - 01:00 VERCETTI x TOTALLYNOTHIN

L'Avenue, Pštrossova 1924/8, Praha 1

Kde můžete ochutnat nejrůznější kuchyně z celého světa? V Praze rozhodně ano. Jedním z nejnovějších přírůstků je francouzská restaurace L'Avenue na adrese Pštrossova 1924/8. Kromě moderní francouzské gastronomie a špičkových vín si zde můžete vychutnat atmosféru skutečného francouzského butiku. Restaurace se pyšní promyšleným interiérem, kde každý kousek šeptá: "Touche de France". Na jejich menu najdete speciality jako grilovanou chobotnici s krémovým květákovým pyré a kaviárem nebo vynikající steak s vůní lanýžů. Pro milovníky snídaní máme dobrou zprávu. Snídani si zde můžete dopřát po celý den a objednat si třeba takové delikatesy jako jsou ztracená vejce na toastovaném brioche s dusenou šunkou nebo francouzská omeleta s avokádem, slaninou a holandskou omáčkou. Ať už přijdete kdykoli, L'Avenue vás odnese na francouzské břehy a nabídne vám nezapomenutelný kulinářský zážitek plný lásky k dobrému jídlu a radosti ze života.

Phê-ê Restaurant, Patočkova 57, Praha 6-Břevnov

Už jste slyšeli o nové skvělé asijské restatauraci na Praze 6? Nabízí širokou škálu polévek, předkrmů, salátů, rýžových a nudlových pokrmů, sushi i bowls. Říkáte si "nic nového"? To se pletete.Vyzkoušejte korejské speciality jako jsou So Galbi, Bokkum nebo Bossam. Budete nadšení.

Pekárna Arte Bianca, Bělehradská 88, Praha 2-Vinohrady

Přírůstkem mezi pekárnami v Praze je pekárna Arte Bianca, která se nachází na Praze 2 v Bělehradské ulici. Její majitel a hlavní pekař Giacomo Candido pochází z italského města Gela, kde jeho prababička pekla chléb pro lidi z celého okolí v peci na dřevo. Tuto tradici si Giacomo přenesl do Prahy a ve své pekárně se bude zaměřovat na ruční výrobu chleba a pečiva ve stylu své domoviny. Mezi nabízenými produkty najdeme chleby ciabatta a focaccia, slané či sladké plněné Maritozzo, ale i unikátní pane di Pompei, který je inspirován receptem nalezeným v troskách Pompejí a který se datuje už do roku 79 našeho letopočtu. Arte Bianca tedy nabízí nejen kvalitní chleba a pečivo, ale i historický zážitek.

Be Silly Prague, Korunní 1251/48, Vinohrady-Praha 2

V Praze na Vinohradech se otevřel nový podnik Be Silly Prague, který nabízí skvělé spojení originálního belgického beer baru a street food bistra. Pokud máte rádi pivo, budete tu mít na výběr z 16 druhů z pivovaru Silly. K pivu si můžete dát i pravé belgické hranolky nebo si vychutnat jiný street food z jejich menu. Pokud jste fanoušci sportu, můžete sledovat přenosy na obrazovce. Be Silly Prague se nachází na adrese Korunní 48 a poprvé otevřel své dveře 3. března 2023. Pokud hledáte nové místo na zpestření svých chutí a večerů, určitě se vydejte na Vinohrady a zavítejte do Be Silly Prague.

 

Restaurace Bar-B-Q by Bejk Buu, Komořanská, Praha 12-Modřany

Milovníci masa a grilovaček pozor! Bar-B-Q je nová restaurace v Modřanech, která se nachází v prostorách tenisového areálu LTC Modřany. Kromě vnitřních prostor nabídne také dvě venkovní zahrádky, kde se během letních měsíců bude grilovat. Na čepu zde najdete Pilsner Urquell, Volbu sládků, Birell - pomelo & grep a výhradně česká a moravská vína. Restaurace se zaměřuje na barbecue koncept s důrazem na suroviny a jejich přípravu. Nabízí snídaně, obědy i večeře, včetně poledního menu připravovaného z mas, které si sami bourají v jejich vlastním řeznictví. Kromě toho je možné si zabalené jídlo odnést domů. Bar-B-Q je otevřené každý všední den od 8:00 a o víkendech a svátcích od 9:00.

Ciao Bella Osteria, Na Vartě 1509/3, Praha 8 

Souhlasíte s námi, že dobrých italských restaurací není nikdy dost? V Libni otevřela krásná báječná rodinná Ciao Bella Osteria. Pokud chcete ochutat pravou Itálii, včetně domácích těstovin, tajných omáček a dokonalé pizzy, tak už sedejte na tramvaj nebo do auta. A jako bonus –⁠ mají prý nejlepší vína Itálie.

Bistro Bobovka, Prosecká 430/36, Praha 9

Chodíte si rádi sjet bobovou dráhu na Proseku? Pokud ano, tak se nezapomeňte zastavit i v novém bistru s příznačným jménem Bobovka, kde se můžete občerstvit před jízdou, po jízdě nebo i bez jízdy. Na menu tahle prosecká novinka nabízí polévky, saláty, streetfood jídla nebo klasická malá jídla jako tataráček, hummus nebo utopenec. Na své si přijdou i děti nebo milovníci sladkého. Tak se stavte na dobroty. Je to jízda!

Bistro No. 211 café & wine, Nerudova 211/14, Praha 1-Malá Strana

No. 211 café & wine je útulné bistro v Nerudově ulici v Praze, které se specializuje na dlouhé snídaně a degustace vín. Kromě toho nabízí také domácí koláče a chléb, výbornou kávu od české pražírny Doubleshot a výběr sýrů a uzenin k naturálním vínům. V budově barokního domu z 18. století se nachází také boutique hotel s elegantními apartmány s autentickými dřevěnými stropy, klenbami a freskami. No. 211 café & wine je perfektním místem pro ty, kteří hledají kvalitní jídlo a pití v okolí Pražského hradu a skryté neturistické krásy Nerudovky.

TU KAFE Vokovická kavárna, V Nových Vokovicích 6, Praha 6

Autíčko TU KAFE možná znáte, ale určitě nevíte, že kavárnu TU KAFE už najdete i na stálé adrese.Tahle útulná kavárnička se pyšní skvělý dobrotami i zákusky, parádním dětským koutkem i milou obsluhou. No a najdete ji samozřejmě ve Vokovicích.

EMOI Prosek - Vietnamska restaurace, Jablonecká 712/4, Praha 9-Prosek

Dobrých vietnamských restaurací není nikdy dost. Tahle se nachází v obchodním centru v Praze 9. Nabídka restaurace se zaměřuje na autentické vietnamské jídlo, jako jsou pho polévky, banh mi sendviče, bun cha a další speciality. Jídla jsou připravována z čerstvých surovin a servírují se v moderním a příjemném prostředí. Pokud hledáte autentickou vietnamskou restauraci s kvalitním jídlem, milou obsluhou a příjemným prostředím, EMOI Prosek je ideáln volbou.

Bylo, nebylo, Borový vrch 165/12, Liberec

Do Liberce můžete vyrazit z mnoha důvodů. Teď máte ale jeden navíc. Bylo, nebylo totiž není začátek pohádky, ale originální liberecký bar, který se pyšní báječnými drinky a lahodným jídlem. Martin Havlen a Eliška Hauserová, talentovaná dvojice, zde vytvořila prostředí inspirované vyhlášenými bary z nejrůznějších metropolí. A taky Brna. (Znáte ten vtip, že Brno nemá metro, jen pole, ne?) K dispozici je 12 signaturních drinků, které jsou spojené s kultovními filmy, a také neotřelé nealkoholické koktejly. Kromě toho si můžete vychutnat klasické koktejly na bázi oblíbených alkoholů. Nabídka barového jídla zahrnuje křupavé kuře v housce a hranolky sypané "umami prachem" z vloček řasy nori. Bar má vyladěný interiér a příjemnou kapacitu pouze pro 40 lidí.

KAMIN, Kozácká 6, 101 00 Praha 10-Vršovice

Ve Vršovicích otevřela nová rodinná restaurace KAMIN, která nabízí menu inspirované Beskydami: „Jsme dva bráchové ze stejného těsta, ale s úplně odlišným pohledem na svět. Spojili jsme tak lásku k hudbě a vášeň k jídlu, což dalo za vznik KAMIN.“ Za kuchyní stojí šéfkuchař Jan Macháč, který kuchařské řemeslo doslova miluje a chce v Praze všem prezentovat svůj kraj, Beskydy forever. Podnik najdete na adrese Kozácká 6 na Praze 10. Nabízí hned několik typů menu: obědovku, rest in food a street food. Takže koho lákají beskydské chutě a vůně a chce přičichnout i k nějakým místním zvykům a obyčejům, vyzkoušejte KAMIN.  Kde jinde si dáte uzený podhrdek od dědy nebo mrkev s kravským sýrem.

BeerCheckpoint u přívozu, Roztocká 45/37, Praha-Suchdol-Sedlec

V Sedlci se právě otevřelo nové pivní bistro s názvem BeerCheckpoint u přívozu. Podnik nabízí skvělou nabídku nápojů, kterou tvoří piva z Karlovského pivovaru Pod Pralesem pro milovníky tohoto řemesla a vína pro ty, kteří dávají přednost vínu. Pro řidiče, děti a abstinenty zase mají připravenou domácí limonádu plnou vitamínů. Co se týče jídla, BeerCheckpoint má fantastické sendviče, pomazánky a lehké saláty. Pro ty, kdo si rádi pochutnají na sýrech, uzeninách a olivách, je tu také nabídka pro vás. BeerCheckpoint u přívozu se nachází na adrese Roztocká 45/37 a otevřel své dveře v březnu. Pokud hledáte místo, kde si můžete vychutnat skvělou atmosféru a chutné jídlo a pití, určitě zkuste tuhle novinku. 

Café Prosek, Makedonská 629/4, Praha 9 Střížkov

Café Prosek je nově otevřenou kavárnou, která se nachází na adrese Makedonská 629/4 v Praze. Kromě vynikající kávy a čaje nabízí podnik také širokou škálu jídel. Od 8:00 do 12:00 je zde možné si dát snídani, kterou doporučujeme ochutnat. Pokud vás více lákají teplá jídla, ty jsou v nabídce po celý den. V Cafe Prosek také organizují akci 5+1, takže si teoreticky každou sobotu můžete dát kávu zdarma. Zklamaní nebudou ani pivaři, protože na čepu je Pilsner Urquell. 

Na Krásné vyhlídce, Na Dlážděnce 35, Praha 8

Podnik Na Krásné Vyhlídce byl nedávno znovuotevřen s novými majiteli, kteří se zaměřují na česko-ukrajinskou kuchyni s důrazem na čerstvost a domácí přípravu. Tento útulný podnik s mnohaletou tradicí najdete na adrese Na Dlážděnce 35 v Praze a nadchne vás svým vynikajícím pivem, specialitami české a ukrajinské kuchyně a letním grilováním na zahradě. K dispozici je také příjemné venkovní posezení a milá obsluha, která vám ráda vyjde ve všem stříc.

Bažantovna 001, Brandlova 8, Praha 4

Pojďme začít hned výletem do pivního světa. Dámy a pánové, je tady první Bažantovna. A nezůstane jediná. Pivovar Heineken otevře v následujících dvou letech 9 restaurací pivní značky Zlatý Bažant. První z nich na pražském Chodově už funguje a najdete interiér sladěný do černých, zlatých a hnědých tónů, podsvícený bar a zlaté bažantí stopy, které vedou napříč podnikem. Kromě Zlatého bažanta či polotmavého Beránka si můžete dát také nakládaný hermelín, utopenci, panini nebo pizzu. V léte se zde bude grilovat.

Le Bistro Bonjour, Mochovská 535/38, 198 00 Praha 14-Hloubětín

Bister není nikdy dost. Tohle hloubětínské nabízí sladké i slané dobroty a uspořádat si tam můžete klidně i svatbu. A řekněte sami, nevypadá tenhle muffin lákavě?

DimSum Spot Anděl, Lidická 25, Praha 5

Pracujete nebo bydlíte na Andělu? DimSum Spot má pro vás dobrou zprávu, protože otevřeli novou pobočku v Lidické ulici číslo 25. A dostanete tam všechno, na co jste zvyklí. Lahodné knedlíčky, zdravé kimchi, výborné polévky a čaje. A kdo neholduje čajíkům, tomu natočí nealkoholické yuzu pivo, ležák z Pivovar Bubeneč nebo jiná craftová piva. Otvírací doba je klasicky od 11 do 22:00.

Jdu na jedno, Sokolovská 67, 186 00, Karlín 

Restaurací nabízejících českou kuchyni najdeme v Praze nepočítaně. Ale málokterá má vlastní udírnu. Česká kuchyně & Udírna, to je podtitul nového karlínského podniku. V této restauraci se můžete těšit nejen na poctivá česká jídla, ale i na  začouzené menu, kde vám nesmí ujít Briscet a nebo domácí uzená majonéza. Tak nabíhejte do Karlína.

Restaurace Talíř, Václavské náměstí 779/16, Praha 1

Co se stane, když zkombinujete styl tapas a tradiční českou kuchyni do unikátního konceptu? Vznikne restaurace Talíř. Najdete ji přímo na Václavském náměstí v hotelu Pytloun a budete nadšení. Čeká na vás 130 míst ve 2 patrech a kromě skvělé gastronomie si užijete i poslechu živých DJs nebo menších live bandů.

Yokohama Lounge, Smetanovo nábřeží 203/24, Praha 1

Začneme tímhle nově otevřeným podnikem v centru Prahy, kde si dáte nejen skvělé drinky,ale také se dobře najíte. Kuchyně je zaměřená na sushi, bar se pyšní moderní mixologií. A hlavně budete mít pocit, že jste se ocitli v nějakém exotickém baru. A jako bonus si můžete dát shishu.

Chmelovna Spořilov, Hlavní 2459/108, Praha 4-Spořilov

Moderních plzeňských pivnic není nikdy dost. Ať už se ocitnete v centru Prahy nebo na Spořilově. Tahle pivovarská restaurace vám spolu s perfektně načepovanou Plzní nabídne i rozmanité pivní (i nepivní) pochoutky.

U Tří mrožů, Legerova 57/75, Praha 1

Máte chuť na Fish and chips, slávky a kalamáry v pivním těstíčku? Vyzkoušejte nový seafood fastfood v centru Prahy, hned vedle Muzea.

Harlem Bistro, Dlážděná 4, Praha

Milovníci New Yorku jásají. Ti, kteří v New Yorku nikdy nebyli, jásají také. Odteď je totiž New York streetfood k dispozici všem, kteří zavítají do Prahy. A to se vyplatí.

MAD MAX'S Burgers, Velvarská 51, Horoměřice

Většina nových podniků se otevírá v hlavním městě, ale tentokrát jsme objevili takový malý burgrový poklad v Horoměřicích. Kromě burgrů ale připravují také skvělé hotdogy, hranolky a spousty dalšího jídla a výtečného pití! Návštěvníci si chválí super porce, milou pozornou obsluhu a mluví o "nejlepším burgru jejich života". Kapacita je pouhých 16 míst, tak rozhodně doporučujeme rezervaci, ať nejste smutní.

Blind Pig, Ovenecká 6, Praha 7

Na Letné otevřel bar inspirovaný érou prohibice ve dvacátých letech v USA. Tehdy vznikaly tajné bary přezdívané mj. “blind pig” nebo “blind tiger”. A vy máte jedinečnou možnost dát si klasický koktejl z těch nejlepších surovin v krásném prostředí a třeba si taky procvičit angličtinu. Každý čtvrtek totiž pořádají anglické konverzace.

Bowling Celnice, Millennium Plaza, V Celnici 10, 110 00 Nové Město

Sport a jídlo jdou vždycky dobře dohromady a bowling je ideální společenskou aktivitou. Bowling Celnice není žádným nováčkem, ale nově rozšířili nabídku také na billiard. Kromě bowlingu a kulečníku si zde můžete také uspořádat oslavu narozenin nebo firemní večírek. Zapojit se můžete ale i do jejich turnajů. 

Potato Garden Prague, Míšeňská 10, Praha 1

Na Malou Stranu dovalily brambory. Bistro zaměřené na brambory najdete v Míšeňské ulici a podle fotek na jejich vymazleném Instagramu podávají dobrotu vedle dobroty. Zkuste některou z jejich variací na pečené brambory, bramborovou kaši nebo batáty. Podávají snídaně, brunche, večeře i drinky a ke všemu mají krásnou zahrádku.

Automat Matuška, Dejvická 4, Praha 6

V nově zrekonstruovaném domě u metra Hradčanská otevřel svoji restauraci oblíbený minipivovar Pivovar Matuška. Těšit se můžete na skvělé jídlo a dokonalé pivní speciály. No a ta pípa, tak ta je úplně nádherná.

Falafelova Anděl, Ostrovského 20, Praha 5-Anděl

Máte rádi blízkovýchodní kuchyni? Pak by vaší pozornosti neměla uniknout nová pobočka sítě Falafelova tentokrát na Andělu. Nabídka v podobě falafelů, humusů, gyrosu, pit, apod. uspokojí masaře, vegetariány i vegany. 

BRICK'S Restaurace & Bar, Cihelná 102/2, Praha 1

Na nádherném místě s ještě hezčím výhledem, kde dříve sídlila proslulá Hergetova cihelna nyní najdete nový podnik BRICK'S Restaurace & Bar. Nabízí moderní mezinárodní kuchyni a jedinečná atmosféra s výhledem na ikonický Karlův most. A tenhle výhled se prostě neomrzí.

Café & Bistro Speedy, Sudoměřská 1919/9, Praha 3

V srdci Vinohrad se nedávno také otevřelo malebné bistro, které vedou dva sympaťáci. Můžete si tam už od 8 hodin zajít na snídani, na kávu a něco dobrého k tomu nebo samozřejmě na skvělé poctivé domácí jídlo v super atmosféře. Bistro funguje sice chvíli, ale už si vysloužilo pár pěkných recenzí. Z některých i pochopíte vznik názvu bistra. "Absolutně luxusní ňaminky. Všechno, co jsem tu zatím měla, mi moc chutnalo od hlavních jídel přes dezerty. Pozorná obsluha a pejsek Speedy jsou už jenom super bonus." Co myslíte, stojí to za vyzkoušení?

Bistro 58, Vinohradská 58, Praha 1

Milovníci plněných baget, co si otevřeli svou vlastní “bageterii” plnou nejen čerstvě plněných baget, ale také chlebíčků nebo salátů. To je Bistro 58, které najdete na Vinohradské ulici u nám. Jiřího z Poděbrad. A pokud chcete ochutnat, ale nechce se vám z domu, vyberte si z jejich nabídky čerstvých chlebíčků, zavařenin a nápojů.

Cirkus Café, 28. pluku 24, Praha 10

Představte si rodinnou kavárnu a malé bistro, které se s přicházejícím večerem změní ve váš oblíbený bar. No nezní to skvělé? Přesně takový je koncept tohoto stylového nově otevřeného rodinného podniku ve Vršovicích.

Kavárna 6,33, Klapkova 95/15, Praha 8

Ocitli jste se v Kobylisích a dostali jste chuť na kafe? Zkuste Kavárnu 6,33. Tahle kavárna si prý na nic nehraje a navíc nabízí vždy alternativu. A třeba snídani si u nich můžete dát už od 7 hodin ráno, o víkendu pak od 9. Majitelky si prý vždy chtěly otevřít kavárnu, a tak ji mají. Jsou to navíc ženy podnikavé. Nabízí i catering nebo kávovou školu a ještě provozují úklidovou firmu. Což se v kavárně vždycky hodí.

Mr G's, Ondříčkova 17, Praha 3

Asijská bistra rostou jako houby po dešti a to je dobře. Jedná se o zcela nový koncept asijského bistra s velkým thajským vlivem. Konkrétně o společný projekt šéfkuchaře a restauratéra Riccardo Lucque a šéfkuchaře Grega Haynese, neboli pana G, který ovládne kuchyni. A že jí vládne opravdu skvěle. Kuchyni postavil na delikátních mořských plodech a kvalitním masu. Do menu vybral skvělá italská vína a pikantní koktejly. Kromě konceptu sdílení navíc nabízí i sobotní brunche, takže až vás bude o víkendu honit mlsná, stavte se na Žižkově.

Ginger Bar, Francouzská 231/12, Praha 2

Už vás nebaví váš obývák doma? Zkuste obývák v Ginger Baru. Lahodné koktejly, české čepované pivo a italská vína si v klidu vychutnáte spolu s plant-based občerstvením. Obsluha k tomu dodá pár úsměvů a váš příjemně strávený čas je na světě.


Kaple Brno Winebar, Vrchlického sad 4, Brno

Vína není nikdy dost a to ani v Brně. Nově tady vznikl undergroundový prostor zasvěcený naturálním vínům. NA první dobrou vás zaujme už interiér, který má na svědomí designérské duo NAHAKU. V plánu mají nejrůznější návštěvy vinařů, hostující sommeliéry i kreativní pop-up večírky. A proč vlastně kaple? Protože barový displej je vytvarovaný do podoby kříže

Brloh Barbecue, Brloh Bar, Bezručova 613/30, Mělník

5. října se oficiálně otevře podnik Brloh Barbecue, který už si vyzkoušel testovací provoz. Brloh je součástí dalších oblíbených mělnických podniků Němý Medvěd a U dobrého kance a otevřel po náročné rekonstrukci v budově bývalého Böhmova mlýna. Bude se jednat o ojedinělý a zajímavý koncept. V přízemí bude mini pivovarská pivnice s tradičním americkým barbecue, v patře nad ním bude prémiový koktejlový bar. Ve třetím patře najdete mini pivovar a ve čtvrtém patře budete moct využít sál pro pořádání svateb, konferencí a podobně. Za touto mělnickou novinkou stojí dobře známí Martin Medek a Petr Němec, kteří už stojí za úspěšnou mini pivnici se špičkovými burgery Němý medvěd a restaurací s ubytováním Dobrý kanec.

Chcete i nějakou zajímavost? Podnik byl také vysvěcen místním farářem a celé svěcení se vysílalo živě přes livestream.

Víte o nějakém podniku ve vašem okolí, který nově otevřel, nebo své otevření teprve chystá? Napište nám na info@prazskejrej.cz a váš tip rádi zveřejníme.

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také