V únoru vás Kampa Park, ikona pražského gastronomického světa, zve na jedinečnou kulinářskou cestu do Norska. Připravte se na speciální setkání s divokou přírodou a uměním vaření v režii šéfkuchaře Marka Raditsche. To vše slibuje nejen oživení vašich chuťových pohárků, ale i zážitek.
Norsko na talíři: Co chutná sever?
Norská kuchyně je oslavou všeho, co příroda nabízí. Je to příběh moří plných ryb, divokých lesů, čistých jezer a horských pastvin. Vše podávané s respektem k tradici a s důrazem na čerstvost a lokálnost surovin. Trendy v norských restauracích jdou ruku v ruce s filozofií "z farmy na stůl", kde každý kousek jídla vypráví svůj příběh - od lesních borůvek až po arktického lososa.
Šéfkuchař Marek Raditsch a jeho tým v Kampa Parku vás zvou na degustační večeři, která je skutečnou poctou norským chutím. Hlavním chodem je hřbet z jelene Sika, podávaný s tuřínovým fondantem, růžičkovou kapustou, brusinkovým kompotem a omáčkou z jahod smetanového jakovce. Toto jídlo je dokonalou harmonií chutí a textur, slibující nejen potěšení pro chuťové buňky, ale i estetický zážitek. Dezert Choux au Craquelin s ostružiníkovým sorbetem, vanilkovým krémem a mandlovou granolou je sladkou tečkou večera, která zanechává vzpomínku na chutě a vůně severské přírody dlouho po posledním soustu.
Norské degustační menu v Kampa Parku není jen o jídle. Je to cesta, na které se setkáváte s příběhy, které každá surovina vypráví. Cena za menu je 2950 Kč.