Co se děje
Článek

REJ TEST REDAKCE 2024: Nejchutnější večer, který Praha zažila

Ve čtvrtek 26. září se v krásném prostředí Prague Louka odehrála nezapomenutelná událost – REJ TEST REDAKCE 2024. Tým Rejdilek, který víc než rok testoval, hodnotil a ochutnával to nejlepší, co pražská gastronomie nabízí, se rozhodl ocenit ty nejlepší podniky ve vybraných kategoriích. Ať už šlo o křupavý smažák, královské vejce benedikt nebo dokonale připravená žebra, tento večer přinesl to nejchutnější a nejzábavnější, co si fanoušci dobrého jídla mohou představit.

REJ TEST REDAKCE 2024 není jen obyčejná soutěž o nejlepší jídlo. Tento projekt vznikl s cílem objektivně odhalit ty podniky, které se mohou pochlubit nejen skvělou chutí, ale také kvalitou, atmosférou nebo třeba neotřelými nápady. Každý podnik, který prošel testováním, byl pečlivě hodnocen podle několika kritérií – vůně, chuť, vzhled, plnost, poměr cena/výkon a také samozřejmě celkový dojem z podniku.

Porotkyněmi soutěže byly členky týmu Rejdilky: Sára, Lucka, Radka a Kat, které se o hodnocení postaraly s pečlivostí a nadšením. Občas zaskočili také hosté, jako například Lenka Le Feuvre, Verča Pichová, Jirka Kalemba, Honza Vokurka a Ondřej Kubů, kteří nám pomohli udržet objektivitu, nadhled a hlavně doplnili čtyřčlennou sestavu v případě nouze. 

Celý večer se nesl ve znamení dobré nálady, chvály a samozřejmě dobrého jídla a pití. Atmosféra byla uvolněná, veselá a nabitá energií – přesně taková, jakou Rejdilky do všech svých akcí vnášejí. Každá z kategorií měla svého vítěze, ale i finalisté si zasloužili obrovské uznání za to, jak vysoko nastavili laťku.

Vítězové REJ TEST REDAKCE 2024

V kategorii vejce benedikt se do finále probojovalo osm podniků: Kavárna co hledá jméno, Spižírna 1902, Coffee Corner Bakery, Bistro Monk, Kampa Café, IPPA Café, Bella Vida Café a Vejce Dejvice. Cenu za nejlepší vejce benedikt předal Jirka "Bejček" Stehlíček, prezident Aliance piv. Vítězství nakonec získalo Kampa Café, které porotce ohromilo nejen skvělou chutí, ale i dokonalou prezentací.

V kategorii tatarák se o vítězství utkalo ve finále sedm podniků: Restaurace U Tellerů, River’s Smokelab, Restaurace Červený Jelen, Čestr, Kuchyň, U Bílého Lva a Na Kopci. Nejlepší tatarák, který pozvedl tuto klasiku na nový level, připravila Restaurace U Tellerů. Cenu za nejlepší tatarák předávala Lenka Le Feuvre, známá z Czech Mussel Weeku.

Na nejlepší ramen čekalo finálové klání mezi šesti podniky: Jam and Co., Teplá kačka, Restaurant KATSURA, Ramencraft, Sushi Oishi a Miska Ramen Bar. Porotci se shodli, že nejautentičtější ramen v Praze nabízí Miska Ramen Bar, který svou chutí přenesl všechny do srdce Japonska. Cenu předal sportovní komentátor a milovník ramenů Jiří Kalemba.

Smažený sýr, česká klasika, byl tvrdým oříškem, ale z finálové šestice podniků: Lokál Hamburk, Kavárna Velryba, Pivovar Hostivar H1, MyChef Bistro, Minipivovar Beznoska a St. Martin, nakonec zvítězil Minipivovar Beznoska. Jejich smažák se stal jednoznačným favoritem díky skvělé kombinaci chutí a dokonalé konzistenci. Cenu za nejlepší smažák předal šéfkuchař a bývalý porotce MasterChefa Mirek Kalina.

V kategorii burger se do finále dostalo šest podniků: Butch's Burger, Želva Beers & Burgers, Meat&Greet Burgerhouse, Bar-B-Q Restaurace by BejkBuu, Café Restaurant Palanda a Be Silly. Titul nejlepšího burgeru si odnesl Butch's Burger za svůj nekomplikovaný, ale precizně připravený pokrm. Cenu za nejlepší burger předal Jirka Hilgart, bývalý šéfredaktor časopisu Food a účastník MasterChefa.

Na závěr se v kategorii žebra utkalo devět podniků: Ribs of Prague, Bejk Buu, BlackDog Praha, SOU100 Žižkov, Pivo Karlín, Pivovar Ládví Cobolis, Restaurace Hokejka, Pilsnerka Národní a Turnovská pivnice Waltrovka. S ohledem na vysoké množství se v této kategorii nejdříve podniky utkaly ve dvou semifinálových kolem, následně proběhlo finále mezi Pivovarem Cobolis a Bejk Buu. Zde si první místo zasloužil Bejk Buu, jehož žebra se rozpadala na talíři a svou chutí nadchla všechny porotce. Cenu za nejlepší žebra předávala Radka Vokurková. 

Nešlo však jen o vyhlašování vítězů. Atmosféra byla po celý večer přátelská, zábavná a nesla se v duchu vzájemné podpory. Na závěr večera bylo poděkováno všem, kteří se na realizaci podíleli:

  • Grand Print Poříčí za krásné talíře a krabičky pro vítěze
  • Luczi Design za grafické návrhy, pozvánky, samolepky a certifikáty
  • Prague Louka za nádherné prostory pro akci
  • Michalovi Kurakovi za zapůjčení gastro vybavení
  • Gin Labu za ginovou laboratoř a dárkové lahvičky na rozloučenou
  • a také Ondřeji Koubkovi a jeho týmu z Bejk Buu za skvělý catering.

Speciální dík patří našim hvězdným hostům a porotcům, kteří dodali soutěži ten pravý šmrnc.

REJ TEST REDAKCE 2024 tak opět potvrdil, že v Praze máme podniky, které nejenže vaří skvěle, ale jejich přístup k jídlu a hostům si zaslouží naši úctu a podporu. A pokud jste se ještě nevypravili ochutnat některé z vítězných jídel, teď je ten správný čas!

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také