O parku Krtkův svět se toho napadlo už hodně, ale nás samozřejmě ani tak nezajímal park, prolézačky a schovky, jako restaurace, která v parku je. Jmenuje se Food Craft a je rozdělena na dvě části. Jedna část je ta, kterou navštěvují návštěvníci parku a druhá část je pro veřejnost a není nijak ovlivněna provozem parku. Společná kuchyň, šéfkuchaře a nabídka jídel. šéfkuchař a provozovatel restaurace Food Craft Pavel Novák
Slovo restaurace je v tomto případě trochu zavádějící. Nejprve si o jídelně, kde se okouzlíte sami u pultu. O to více vás z kecek vystřelí kvalitu servírovaných jídel.
My jsme měli možnost otestovat téměř celou nabídku. Trhané vepřové maso, Caesar salát, postupně tažený guláš, bramborové knedlíky plněné uzeným masem, řízečky s vídeňským bramborovým salátem a jakýmkoli jiným dezerty.
Vjela jsem do všech jídel a až budu v okolí Měcholup, určitě vím, kam zajít na oběd. Není to vhodné například na obchodní jednání, nebo když chcete udělat dojem na svou novou štiku. Ale na běžný oběd s kolegy, rodina nebo vlastní místo rozhodně doporučujeme. Za krásný peníz zde získáte více, než byste čekali.
Trošku jsem podezřívala pana majitele, že nám na fotky nosil porce větší, lepší, upravené, tak jsem okoukla i ostatní stoly, které se úderem 12:00 začaly plnit. A ne. Bylo to na všechny talíře stejné.
n abídka jídel v Food Craft restaurace, více fotek najdete ve fotogalerii článku
Z tohoto podniku je možné objednat si rozvoz jídel, zařídí vám výbavu na pikniku nebo grilování včetně grilu a postarané se o radostnou narozeninovou oslavu vašich dětí. Kdo kdy pořádá dětskou oslavu doma, ví jaká je výhoda je ji organizovat kdekoli jinde, kdekoli.
Tradááá držte si klobouky, jedeme z kopce. A do kopce taky. Měli jsme jedinečnou možnost podívat se na jídlo do trucku , který je nově přivezen do České republiky.
podívejte se na video
Jeho majitelé s ním mají dva záměry, kdy hlavně ten jeden mě osobně nadchnul. Odstartovali půjčovnu food trucků. Vedoucí tohoto fešáka mají v nabídce samozřejmě trucků více.
Vaše firemní akce, párty, svatba, akce nebo festival se můžete stát nezapomenutelnou událostí, o které si hosté budou ještě dlouho vyprávět. V praxi to funguje velmi dobře. Vyberete si termín, kdy kdy kamion využijete, zvolíte si, zda připravíte další stravování a personál pro obsluhu trucku, vyplníte on-line formulář a je to. Auto vám přistaví kamkoliv po celé České republice. Na vás už je jen si celý den užít na plné obrátky.
Jak můžete takový catering vypadat? Při naší prohlídce jsme si samozřejmě nenechali ujít možnost vidět, jak se v takovém autě jídlo připravuje a následně jsme i ochutnali. A protože zbyla troška času, mohli jsme být v něm i projet. To byl zážitek!
delikatesy z foodtruck, co si v něm při jeho zapůjčení uvaříte je však na vás
Od vůně grilu se přesouváme do pražského Karlína. Poslední zastávka na naší #tourgastro je fusion restaurace Sanduga . Přicházíme v mezičase, kdy už je po obědech a ještě nezačal večerní šrumec. Máme tak dostatek času na prohlídku celých prostor a ochutnávku několika jídel.
Fusion restaurant Sanduga má příjemnou předzahrádku, na které každý pátek hraje živá hudba. Interiér restaurace působí uklidňující dojmem a nabízí dostatečné soukromí i pro soukromé jednání. Co bylo pro mě překvapením, že tento podnik má i spodní klub. Klubová část má vlastní bar i kuchyň, pokud chcete hledat prostor pro vaši firemní párty, zajít se sem podívat. Rádi vás podniky prokázali. V nejbližších dnech otevřený i shisha bar.
Ale zpět k naší návštěvě.
Po příchodu nás přivítal provozní manažer Jan Procházka.
‚‚ Honzo, řekněte mi, co je to hlavní u vás v podniku, proč k vám hosté chodí? "
„Velmi si u nás zakládáme na vztahu s hostitelem. Hosté jsou u nás na prvním místě a vždy se jim snažíme vyjít vstříc, i při nestandartních požadavcích. Personál musí být za každých okolností profesionální, umět číst situaci, poradit, případně doporučit. Samozřejmostí je pak kvalita podávaných pokrmů. "
‚‚ Vrací se k vám hosté, nebo ještě jinak, máte stálé hosty? "
„Ano, samozřejmě. Pro naše stálé hosty připravujeme různé pozornosti. Teď jsme nedávno nechali například připravit sklenku jménem našeho významného hostitele na jeho oblíbený drink. "
„Řekněte mi něco více o vaší kuchyni, pyšníte se přízviskem fúze.“
‚‚ Pokud nakouknete do našeho jídelního lístku, zobrazíte, že každá položka je napsána pouze třemi slovy. Zajímavost, která, mohla by se zdát, vás zmate, ale naše práce a cíl je vám věnovat a představit vám, jak se naše jídlo připravuje, jak bude chutnat a co od ní můžete očekávat. Chceme vám dát péči, kterou si při návštěvě našeho podniku zasloužíte. Zajímavostí je, že máme vlastní bylinkářku, která se stará o výběr bylinek, sami si vyrábíme různé oleje a celkově k přípravě jídel přistupujeme s péčí, netradičně a moderně. Náš šéfkuchař je velmi kreativní duše, která u nás dostala prostor. Ostatně za chvilku budete mít možnost ochutnat. "
TOM YUM, krevety, soba
Foie gras, švestky koňak
Ochutnali jsme, a rádi.
Užili jsme si servis číšníků, lahodné víno a několik chodů. Některé překvapivě, jako například polévka TOM YUM, některé pohladily náš jazyk. Odtučněná foie gras chutnala jako dortík.
Milujete sushi? A víte, že vám nemusí nutně podávat plnou miska sojové omáčky?
Fusion restaurant Sanduga je podnik, který asi dokáže navštěvovat každý den, ale obden tam budete chtít zajít určitě.
Co vy, kde jste prožili v poslední době skvělý gastro zážitek? Inspirujte pro jednou zase vy mě.
Těším se.
Vaše Radka. šéfredaktorka