Další díl chutného a šťavnatého seriálu je zde. Tentokrát se podíváme na první jarní měsíc neboli březen. Opět jsme pro vás vybraly některé svátky dobrého jídla a pití, které stojí za to si poznačit v kalendáři a připravit se na jejich oslavu. Protože nic se naslaví tak dobře jako svátky zasvěcené skvělé gastronomii.
10. března – Den obědových krabiček
Den obědových krabiček patří každý rok k datu 10. března a v anglicky mluvících zemích je znám pod názvem "National Pack Your Lunch Day". Tento den je zaměřený na podporu zdravého stravování. A my tomuhle dni fandíme. Už delší dobu se u nás v redakci stravujeme prostřednictvím zdravých obědů od Fit & Tasty. A má to samé výhody: víme, co jíme, jíme ideální množství v ideální kalorické hodnotě, každý den nám krabičky přijedou až na stůl, vybíráme si z 9! možností včetně vegetariánských a navíc nám to strašně chutná.
20. března – Den raviol
Den raviol je svátek, který se slaví 20. března a připomíná nám oblíbenou italskou plněnou pastu. Ravioli jsou malé těstoviny v podobě kapsy, do které se dává náplň. Může to být třeba sýr, hovězí nebo kuřecí maso nebo i nějaká zelenina. Oslava Dne Raviol je super příležitost, jak si zajít s kamarády do italské restaurace a ochutnat různé druhy ravioli. Vyzkoušejte třeba ravioli se špenátem, ricotou, pastiňákovým pyré, vlašskými ořechy a medem z restaurace Festina Lente & Dish shop. Kdo je spíše polévkový, nenechte si ujít telecí vývar s chilli a rajčaty s raviolou s telecím masem z Al Mulina.
27. března – Mezinárodní den whisk(e)y
Mezinárodní den whisk(e)y se slaví každoročně 27. března na počest narození zesnulého spisovatele a recenzenta Michaela Jacksona. Mezinárodní den whisk(e)y byl poprvé slaven v roce 2008, oficiální oslavy započaly až o rok později, v roce 2009 na Whisky Festivalu v severním Nizozemsku. Od té doby se stal velmi populárním mezi milovníky whisky po celém světě. Cílem tohoto dne je oslavit tento ikonický nápoj a šířit povědomí o historii, výrobě a kultuře spojené s whisky. V průběhu tohoto svátku se konají různé degustační akce, ochutnávky různých druhů whisky, semináře o historii a výrobě whisky, ale i společenské akce, jako jsou koncerty, festivaly a soutěže. Je to den, kdy lidé mohou sdílet svou vášeň a zájem o whisky s ostatními milovníky whisky po celém světě a prozkoumat její různé druhy a chutě. V Praze doporučujeme navštívit Whiskerii v krásném prostředí Jindřišské věže, Max's Steakhouse zase pořádá každou středu whisky degustaci. A pokud máte chuť na nějaké whiskey drinky, zkuste Liquid office. Bar, který servíruje jak klasické, tak signaturní koktejly, připravené za pomoci těch nejmodernějších mixologických technik.