Co se děje
Článek

Rozhovor s Lubošem z Delice café, po třicetileté praxi jsem si splnil sen

Při svých toulkách Prahou minu spousty podniků. Některé ani nezaregistruji, v některých si dám kávu a jdu dál. No, ale pak jsou podniky, které mě vcucnou a už nepustí. Chtělo by se říct, že nevím proč, ale já to vím. Je to energie, která z podniku vyzařuje. Prostě na mě už z dálky volá: ‚‚Pojď dál, sedni si u nás, my se o tebe tady moc dobře postaráme." A víte co? Nikdy se mi nestalo, že by toto imaginární volání byl krok mimo. Zřejmě se projevují léta praxe mého kavárenského povalečství. Tento týden na mne takto zavolal podnik Delice cafe v Karlíně. A kdo mě čtete pravidelně víte, že když mě něco nadchne, chci vědět, kdo za tím stojí, proč to dělá a jak mu to jde. Vualááá, přečtěte si další rozhovor. Tentokrát s Lubošem, majitelem Delice cafe. 

Luboši, řekněte mi, jak Luboš k Delice cafe přišel? Vždy jsem chtěl mít svůj podnik a po třicetileté praxi v oboru, z toho 10 let v zahraničí, jsem si konečně uskutečnil svůj sen.


Jak je možné, že máte takovou postavu, když kolem sebe máte jednu delikatesu vedle druhé každý den? S dobrou postavou si nejsem tak jistý, ale každou volnou chvilku se snažím věnovat sportu.

Chcete někomu poděkovat? Poděkovat chci své ženě, která vždy i v těch těžkých časech, které nás teď provází, stojí při mě a podporuje můj sen a to být jeden z nejlepších.

Co byste poradil někomu, kdo si chce otevřít bistro? Nevím, jestli mohu radit, ale kdyby mě o to někdo poprosil, je strašně důležitý koncept daného podniku, který se musí udržet za každou cenu, i když je to na začátku velmi těžké. Neuhnout.

Byl jste volit? Volit jsem byl a z mého pohledu to dopadlo velmi dobře.

Co nejvíce ovlivňuje váš podnik? Chci, aby v mém podniku byli všichni moji hosté vždy spokojení a rádi se vraceli. To mě ovlivňuje nejvíce.



Co ve vašem podniku děláte proti plýtvání jídlem? Snažíme se plýtvat co nejméně, ale někdy se to úplně nedaří, jako všude. 


Proč bych k vám měla přijít? K nám byste měla přijít hlavně proto, že vždy vaříme jenom z čerstvých surovin, vše, co nabízíme si vytváříme sami, máme velmi příjemné prostředí s pozitivní energií, ale hlavně velmi milý a ochotný servis.

Proč bych přijít neměla. Všechno je o  osobním přístupu :-) 

Co si myslíte o vaší konkurenci? Zdravá konkurence vás vždy může posunout jenom dopředu.

Chystáte do konce roku nějaké novinky? Novinek do konce roku chystáme spoustu, ale prozradit teď ještě nemohu. Sledujte nás na sítích. Věřím, že vás připravovanými novinkami přesvědčíme k návštěvě. 

Kudy do Delice cafe? Tudy

PS: dorty moc nemusím, ale tady jsem teda neodolala. Nebe v hubě zkrátka.

 

Radka Vokurková

šéfredaktorka

radkavokurkova@prazskejrej.cz
 

Chcete doplnit či opravit článek? Napište nám.
Čtěte také