Velikonoce jsou jeden z nejkrásnějších svátků, které navíc přináší spoustu velikonočních dobrot. Které restaurace si pro vás připravily velikonoční hody. Račte nakouknout.
Zajímá mě Praha 1, Praha 2, Praha 3, Praha 4, Praha 5, Praha 6, Praha 7, Praha 8, Praha 9, Praha 10. Zajímají mě Mimopražské podniky. Zajímá mě sekce "Rejdilky doporučují".
Rejdilky doporučují
Všechny restaurace:
Praha 1
Velikonoční menu ve Fly Vista
Od 17. do 21. dubna bude ve Fly Vista podáváno speciální velikonoční menu, které propojuje klasické české suroviny s moderním gastronomickým pojetím. Nabídka zahrnuje například kůzlečí terinku se sušenými švestkami, mandlemi a domácím pečivem, krémové vejce s kůzlečím ragú a pěnou z medvědího česneku, variaci kůzlete s kopřivovou nádivkou a kůzlečím demi-glace nebo čokoládové vejce se sabayonem z vína Marsala a čerstvými jahodami.

Velikonoce ve Farině
Restaurace Farina nabídne od 17. do 21. dubna speciální velikonoční menu inspirované italskou kuchyní, které potěší milovníky výrazných chutí i jarních surovin. Na talířích se objeví například čerstvé těstoviny s pomalu taženým jehněčím, máslovou omáčkou s bylinkami a jarní zeleninou, nebo jehněčí plec pečená do měkka, doplněná jemným česnekovým pyré. Závěr obstará tradiční italský dezert z vína a žloutků, doplněný cantuccini sušenkami.

Hurá na Velikonoce do Fat Catů
Obě provozovny Fat Cat letos slaví Velikonoce stylově – s lehkým, chutným a zároveň tradičním jídlem, které potěší nejen milovníky masa. Na sváteční menu se dostaly šťavnaté jehněčí kotletky doplněné o svěží mátový dip a grilovanou zeleninu. Jehněčí, pocházející z pastvin Nového Zélandu, je díky přirozenému způsobu chovu výjimečně jemné a voňavé – a právě proto se na Velikonoce vrací na talíře stále častěji. Zelené bylinky, symbol jara, a barevná zelenina dávají pokrmu moderní nádech, aniž by ztratil svou symboliku. Ať už je pro vás beránek připomínkou tradice, nebo prostě jen skvělou příležitostí vychutnat si něco výjimečného, tahle velikonoční nabídka stojí za ochutnání.
Kde? Fat Cat Old Town a Fat Cat Downtown

Velikonoce v BRICK'S Restaurant & Bar
Romantika malé strany skvěle ladí s tímto jarním menu. Přijďte si Velikonoce vychutnat.

PEKNY Velikonoce
Máme tady speciální sváteční menu, které potěší milovníky jemných chutí i poctivé kuchyně. Jako předkrm zaujme špenátový krém s norským uzeným lososem a čerstvými bylinkami. Hlavní chod představuje zapečený Shepherd’s pie s cheddar sýrem, mletým jehněčím masem, šťouchanými bramborami a omáčkou z rajčat se směsí bylinek. Na sladký závěr je připraven velikonoční beránek s pistáciovou zmrzlinou a smetanovým krémem. K jednotlivým chodům je možné si nechat doporučit vhodné víno.
Kdy a kde?
18.–21. dubna 2025, PEKNY bistro, Praha 1

Velikonoce v Obecním domě: brunch i sladké dobroty s sebou
Restaurace Obecní dům připravila na Velikonoce speciální program plný chutí a tradice. V neděli 20. dubna proběhne velikonoční brunch, který nabídne pestrý bufet složený z tradičních i kreativně pojatých jídel. V nabídce nebudou chybět předkrmy jako vaječná tlačenka, krůtí galantina nebo saláty s uzeným lososem, následované hlavními chody včetně pečeného candáta, kuřecí rolády s lanýžovou omáčkou, kůzlečího masa nebo vepřové panenky Wellington. Live station nabídne vejce Benedikt, přílohy zahrnují brambory, špenát, kopřivovou nádivku i špecle. Sladkou tečku obstarají velikonoční laskominy – mrkvová roláda, beránek, mazanec, punčový řez nebo zmrzlinový stánek se švestkovým sorbetem. V ceně brunche je welcome drink a neomezená konzumace vína, piva i nealkoholických nápojů.
Zároveň je po celý duben k dispozici velikonoční nabídka dobrot s sebou, tzv take away. Zahrnuje tradiční mazanec, světlého i čokoládového beránka ve dvou velikostech a nově také výběr velikonočního cukroví. Vše je ručně připravené z kvalitních surovin a vhodné jako sváteční pohoštění nebo dárek.
Kdy a kde? neděle 20. dubna 2025 (brunch) + velikonoční take away během dubna, Restaurace Obecní dům, Praha 1


Velikonoční menu v restauraci Talíř
V elegantním prostoru restaurace Talíř na Václavském náměstí si bude možné od 10. dubna vychutnat velikonoční degustační menu, které propojuje moderní gastronomii s tradičními chutěmi jara. Na hosty čeká králičí rillettes s červeným rybízem a kandovanou hruškou, krém z medvědího česneku s raviolou, bramborové gnocchi s králičím hřbetem nebo jehněčí roláda s velikonoční nádivkou a máslovou bramborovou kaší. Sladkou tečkou je máslový mazanec s bílou čokoládou, višněmi a karamelem.
Kdy a kde?
10.–30. dubna 2025, Restaurace Talíř

Velikonoční brunch v Občanské plovárně
Občanská plovárna zve na velikonoční brunch plný jarních chutí a rozmanitých kombinací. Návštěvníci se mohou těšit na bohaté studené občerstvení včetně avokádové pomazánky, briošky s citronovým máslem nebo výběru italských uzenin. V nabídce jsou také čerstvé saláty s krevetami, jablky či piniovými oříšky, hrášková polévka a teplé speciality jako králičí roláda s chřestem, nádivka s kopřivami nebo nové brambory s pažitkou. Sladkou tečku zajistí jidášky s medem, velikonoční beránci nebo mrkvový dort.
Kdy a kde? neděle 20. dubna 2025, Občanská plovárna, Praha 1

Praha 2
Prodloužený velikonoční víkend ve Sladovně
Velikonoce se ve Vodičkově ulici ponesou v duchu poctivých chutí a jarních surovin. Sladovna připravila na velikonoční víkend speciální nabídku plnou tradičních dobrot – těšit se můžete na krémovou kulajdu se zastřeným vejcem, trhanou kachnu servírovanou v bramborové lokši, nakládaný hermelín v medvědím česneku nebo sváteční nádivku s kopřivami. Chybět nebude ani tradiční velikonoční zelené pivo. Přijďte si užít sváteční atmosféru i dobré jídlo během tří dnů plných chutí.
Kdy a kde?
19.–21. dubna 2025, Restaurace Sladovna Vodičkova

Velikonoční koktejly v Savage Baru
Savage Bar na Praze 2 připravil na velikonoční období speciální nabídku dvou originálních koktejlů. První z nich zaujme neobvyklým použitím mrkve v kombinaci s dalšími jarními ingrediencemi, zatímco druhý koktejl je servírovaný přímo v čokoládovém králíku, což z něj dělá nejen chuťový, ale i vizuální zážitek. Oba drinky představují nápaditou oslavu Velikonoc v barovém stylu.

Praha 3
Velikonoční menu v SOU100
Restaurace SOU100 na Žižkově připravila velikonoční menu, které spojuje svěží jarní suroviny s tradičními velikonočními chutěmi. V nabídce nechybí kuřecí vývar se zeleninou, pohankou a srdíčky, vajíčková tlačenka se šunkou a listovým salátkem, nebo salát s grilovaným kozím sýrem, višněmi a medovým dresinkem. Hlavní chody nabídnou čtvrtku kuřete s bylinkovou a kopřivovou nádivkou či jehněčí výpečky se špenátem a bramborovými špalíčky. Sladkou tečkou je mrkvový koláč s mátovým tvarohem a ořechy. K tomu se čepuje perfektně ošetřené pivo, oceněné Hvězdou sládků.
Kdy a kde?
17.–22. dubna 2025, SOU100

Velikonoční menu v jarním duchu
Od 18. do 21. dubna si bude možné vychutnat tematické velikonoční menu plné svěžích chutí a tradičních surovin. V nabídce bude jarní polévka z kopřiv a špenátu se smetanou a krutony, jako hlavní chod pak kuřecí roláda s velikonoční nádivkou a bramborovo-hráškovým pyré, nebo pečená jehněčí plec se slaninou, rozmarýnem, špenátem a bramborovými špalíčky. Na závěr potěší domácí velikonoční mazanec s rozinkami, mandlemi, máslem a marmeládou.
Kdy a kde?
18.–21. dubna 2025, Osika Restaurant

Velikonoční menu v Dark Kitchen
Velikonoce se blíží a v Dark Kitchen si pro vás připravili speciální sváteční menu plné chutí, které potěší milovníky kvalitní gastronomie. Začněte uzeným kuřecím prsem připraveným metodou sous-vide, doplněným vaječnou omáčkou gribiche a žloutkovým gelem. Pokračujte šťavnatým jehněčím kolínkem s dýňovo-bramborovým pyré a sezónním salátem z kopřiv. A na závěr? Dezert ve tvaru vajíčka s jemným vanilkovým mousse a meruňkovým konfi. Menu servírují po celý velikonoční týden.
Studený předkrm: Uzené kuřecí prso sous-vide s kořeněnou vaječnou omáčkou gribiche a žloutkovým gelem Cena: 260 Kč
Hlavní chod: Jehněčí kolínko, dýňovo-bramborové pyré, salát z kopřiv Cena: 630 Kč
Dezert Vajíčko – s vanilkovým pěnovým krémem a meruňkovým konfi Cena: 160 Kč

Praha 4
Co vás čeká na velikonočním menu na Opatovských terasách?
Velikonoce letos nekončí pondělím – na Opatovských terasách si je můžete vychutnat až do 24. dubna. Speciální sváteční menu nabízí výběr velikonočních pokrmů v originálním podání: jemný krém z medvědího česneku s křupavou slaninou a bylinkovými krutony, špikované králičí stehno připravené metodou sous-vide s domácími šíšky a smetanovým špenátem, nebo třeba velikonoční roládu z vepřového masa plněnou anglickou slaninou a vejcem. Zajímavostí je i moderní verze tradičního kuby s grilovanými kachními prsy. Na závěr nesmí chybět svěží mechový dort s mascarpone a ovocem. Nabídku doplňuje velikonoční Zelené pivo 13°. Menu startuje už dnes – s rezervací neotálejte.
Kdy a kde?
16.–24. dubna 2025, Opatovské terasy

Velikonoční menu v Holiday Inn
Během velikonočních svátků bude v Espritu v nabídce speciální sváteční menu od šéfkuchaře Michala Netolického. Na hosty čeká krémová polévka z medvědího česneku, hlavní chod v podobě králičího stehna se smetanovým špenátem a nádivkou s uzeným masem a na závěr sladký dezert – čokoládové vejce z belgické čokolády s kokosovo-limetkovým mousse, mangovým pyré a špetkou sečuánského pepře.
Kdy a kde?
pátek 29. března až pondělí 1. dubna 2024, Restaurace Esprit

Velikonoční nabídka od Havlíčků
Tuto chutnou nabídku bude nabízet restaurace U Havlíčků.

Velikonoce všech zemí Spojte se!
Pivovar Spojovna Pivovar Spojovna přichází s velikonoční nabídkou, která potěší nejen milovníky piva, ale i jarní kuchyně. V menu se objeví špenátový krém, pečené kuřátko s kopřivovou nádivkou a slaninovou omáčkou, selečí řízečky s lehkým bramborovým salátem, králičí stehno s krémovým špenátem a také kroupové rizoto s vejcem a pestem z medvědího česneku. K tomu se na čepu nově objeví svěží Hazy IPA s příjemnou ovocnou hořkostí. A pokud si chcete velikonoční atmosféru odnést i domů, připravena je stylová odnoska se šesti půllitrovými plechovkami piv – od 11° ALE až po 17° Baltic porter – ozdobená velikonočním králíčkem. Celý set vyjde na 429 Kč a odnoska je zdarma.

Velikonoční menu u Šeberáku
Restaurace Šeberák připravila na Velikonoce speciální sváteční menu, které propojuje tradiční chutě s moderní úpravou. V nabídce je jemný špenátový krém s máslovými brambůrky a křupavou parmskou šunkou, jako hlavní chod si lze vybrat mezi pomalu pečenou jehněčí kýtou s velikonoční nádivkou s vlašskými ořechy a domácím bramborovým knedlíkem, nebo grilovanými jehněčími kotletkami na česneku a rozmarýnu s gratinovanými bramborami, romanesco a výraznou koňakovou omáčkou. Na závěr nesmí chybět ani sladká tečka v podobě máslového mini mazance s cukrem.

Bejkovy velikonoce
Pozor, velikonoční hostina u Bejka se blíží. A co se bude v oblíbeném modřanském podniku Bejk Buu na Velikonoce na menu?
- Krém z medvědího česneku se slaninou a krutony 89,-
- Vaječná tlačenka, s ředkvičkovým salátem, dip, slaninový chips 159,-
- Králičí roláda s masovou fáší, batátová kaše, velikonoční nádivka, omáčka z medvědího česneku, zelenina 289,-
- Jehněčí kýta na víně a kořenové zelenině, kroketa z jehněčího masa, brambory mačkané se špenátem, glazovaná mrkvička a šalotka, vinná omáčka 329,-

Praha 5
Velikonoční speciál v Atelieru
Restaurace Atelier Red&Wine přichází s velikonočním menu, které oslavuje jaro v plné síle. Od 16. do 20. dubna budou kuchaři servírovat pokrmy z čerstvých surovin a tradičními svátečními ingrediencemi. Hosté se mohou těšit na výběr z jehněčího, telecího a králičího masa, doplněného o jarní zeleninu a aromatické bylinky. Vrcholem celé nabídky bude pečené kůzlečí – delikatesa, která se stala symbolem svátečního stolu.
Kdy a kde?
16.–20. dubna 2025, Atelier Red&Wine restaurant, Praha 5

Velikonoční hody ve Sladovně na Lužinách
Pivovarská restaurace Sladovna Lužiny připravuje čtyřdenní sváteční nabídku plnou velikonočních specialit. V nabídce nebude chybět tradiční špenátový krém, roláda s kopřivovou nádivkou, králík na smetaně ani jehněčí maso. K tomu se bude čepovat oblíbené zelené pivo, které je se svátky jara neodmyslitelně spojené. Akce začíná ve čtvrtek odpoledne a potrvá až do nedělního večera.
Kdy a kde?
18.–21. dubna 2024, Pivovarská restaurace Sladovna Lužiny, Praha 5

Praha 6
Veselé Velikonoce v Kaštanu
V Restauraci Kaštan proběhne třídenní oslava jara a Velikonoc, která potěší milovníky tradiční kuchyně i příjemné atmosféry. Těšit se můžete na velikonoční menu plné sezónních dobrot a jarních specialit, čepovanou tankovou Plzeň ve vynikající kondici a tematickou výzdobu, která podtrhne sváteční náladu. Pro děti i dospělé budou připravená drobná překvapení, která zpestří celý program.
Kdy a kde?
19.–21. dubna 2025, Restaurace Kaštan

Praha 7
Praha 8
Praha 9
Velikonoční speciální menu
Od čtvrtka 17. dubna si mohou hosté restaurace a minipipvaru Beznoska na Proseku vychutnat velikonoční speciality, které propojují tradici s nápaditým zpracováním. V nabídce nechybí originální velikonoční burger z bio hovězího masa Angus v zelené bulkce s česnekovou omáčkou, sázeným vejcem a rukolou, doplněný chipotle hranolkami a tatarskou omáčkou. Dále se podává pečené vepřové koleno s hořčicí a chlebem, nebo baby kuřátko s kopřivovou nádivkou, mačkanými bramborami a jarní cibulkou. Tradiční chuť velikonoční kulajdy s hříbky a vejcem dotváří speciální zelený ležák Zelenáč. Nabídka platí do vyprodání.
Kdy a kde?
od čtvrtka 17. dubna 2025 do vyprodání, Minipivovar Beznoska

Velikonoční menu v restauraci Šnyt
V období od 16. do 20. dubna 2025 bude restaurace Šnyt servírovat pokrmy inspirované velikonočními tradicemi. Během celého dne si návštěvníci budou moci vychutnat specialitu v podobě pečeného jehněčího kolínka, velikonoční nádivku s bramborovým salátem, krémovou polévku z medvědího česneku nebo třeba domácí mrkvový dort. Nabídku doplní i tradiční zelené pivo Krasličák.
Kdy a kde?
16.–20. dubna 2025, Restaurace Šnyt

Velikonoční menu v restauraci Chateau Ctěnice
V romantickém prostředí zámecké restaurace Chateau Ctěnice ve Vinoři vzniklo velikonoční menu, které propojuje sezónní suroviny a kreativní pojetí klasických receptů. Předkrmem je králičí terinka s rebarborovým chutney a medvědím česnekem, hlavní chody nabízejí například jehněčí roládu s bramborovou kaší a velikonoční nádivkou, supreme z perličky nebo bramborové gnocchi s králičím hřbetem. Nechybí ani moderní pojetí zvěřinového burgeru a na závěr velikonoční máslový mazanec s omáčkou z bílé čokolády a višněmi.
Kdy a kde?
10.–30. dubna 2025, Restaurace Chateau Ctěnice, Praha 9

Praha 10
Mimopražské podniky
Velikonoce v Hostivaru
Hostivar připravil na velikonoční svátky lákavé sváteční menu i sladké pečivo z vlastní pekárny. Milovníci tradičních chutí ocení dozlatova upečený mazanec z pravého másla, sypaný plátky mandlí. Nabídka z kuchyně zahrnuje jarní krém z medvědího česneku s ricottou a bylinkovými krutony, čtvrtku pečeného kuřete s kopřivovou nádivkou a pažitkovým bramborem, králičí stehno na česneku, pomalu pečenou jehněčí plec nebo mazaneček s hrozinkami a vanilkovou omáčkou.
Kdy a kde?
18.–21. dubna 2025, Pivovar Hostivar 1 a Pivovar Hostivar H2

Velikonoce v Olivově pivovaru
O velikonočním víkendu bude v restauraci Olivova pivovaru v Dolních Břežanech připraveno speciální sváteční menu, které spojuje tradiční recepty s moderním pojetím. V nabídce nebude chybět trhané uzené koleno s kořenovou zeleninou a křenem, jemný krém z medvědího česneku se zastřeným vejcem, špikované králičí stehno na mladém špenátu s domácími kopřivovými noky ani sladká tečka v podobě špenátových palačinek s vanilkovým tvarohem a čokoládovou polevou. Menu bude dostupné po celý víkend a láká k velikonočnímu posezení v příjemném prostředí pivovaru.
Kdy a kde?
sobota 30. března až pondělí 1. dubna 2024, Olivův pivovar, Dolní Břežany

Medvědí česnek & zelené pivo v Aroma Neratovice
Restaurace Aroma v Neratovicích připravila od 17. dubna speciální sezónní nabídku, která potěší všechny milovníky jarních chutí – medvědí česnek hraje hlavní roli v pečlivě sestaveném menu. Nabídka zahrnuje například gratinované šneky s bylinkovým máslem a focacciou, jemný krém z medvědího česneku se zakysanou smetanou a krutony, nebo hlavní chod v podobě grilovaného filetu z divokého lososa s bramborovým pyré s příměsí této jarní bylinky. Nechybí ani linguini s pestem z medvědího česneku, tyrolskou šunkou a parmezánem. Nabídku navíc doplní světlé zelené pivo z Pivovaru Cvikov, které bude na čepu právě od 17. dubna.

Velikonoční menu v restauraci Zlatý Kohout
Restaurace Zlatý kohout v Liberci, zařazená do prestižního průvodce Gault&Millau, připravila na celý duben velikonoční menu, které staví na sezónních surovinách a precizní prezentaci. Mezi nabízenými pokrmy nechybí jemný krém z pečeného česneku s bylinkovými krutony, svěží kombinace hrášku, ředkviček a kozího sýra nebo kroketky z pstruha s bylinkovou omáčkou a celerovým pyré. Velikonoční atmosféru podtrhne pečené kuřátko s bramborovou kaší, nádivkou a česnekem, a na závěr rebarborový twist na klasické tiramisu.
Kdy a kde? 1.–30. dubna 2025, restaurace Zlatý Kohout, Liberec

Velikonoční menu v Restauraci Rendlík
V restauraci Rendlík, která se nachází v kouzelném prostředí Krušných hor poblíž zříceniny hradu Hasištejn, si mohou hosté od začátku až do konce dubna vychutnat velikonoční menu inspirované jarními chutěmi. Nabídka zahrnuje hráškový krém s nádechem máty a sýrovou bruschettou, pečené kuřátko na medvědím česneku s jarní nádivkou, fazolovým ragú a bramborovým gratinem s libečkem. Na závěr čeká vanilkový řez s čokoládovou drobenkou a omáčkou z vaječného likéru s borůvkami.

Velikonoční menu v Restauraci Končina
Restaurace Končina v Harrachově připravila velikonoční menu, které se nese v duchu horské pohody a svěžích chutí. Nabídka začíná avokádovým mousse s růžovým pepřem na křupavém toastu, následuje špenátový krém s nokem a bylinkové kuřecí prso s lehkým salátem. Nechybí jehněčí plec s jarní nádivkou a medvědím česnekem, vegetariánské ratatouille na quinoi ani oblíbená tortilla s kuřecím masem. Sladkou tečkou je mazanec s hruškovou marmeládou a jahodou, přelitý čokoládou.

Velikonoce 2024
Velikonoce v BRICK'S Restaurant & Bar
Romantika malé strany skvěle ladí s tímto jarním menu. Přijďte si Velikonoce vychutnat.
Předkrmy
- Italský sýr Burrata s passatou ze žlutých cherry rajčat, bazalkový olej 345 CZK
- Sušený hovězí váleček Bresaola s emulzí z kozího sýra, čerstvé fíky 385 CZK
- Hovězí tatarák na pečené morkové kosti, pstruhový kaviár, česnekový olej 415 CZK
Polévka
- Hráškový krém se smrži 235 CZK
Hlavní chody
- Jehněčí koleno s bramborovým pyré, glazovaná zelenina a tymiánovým jus 755 CZK
- Filet z Mořského vlka se špenátovým pyré, jarní zelenina, pórkový beurre blanc 685 CZK

Hurá na Velikonoce
Tradiční české pokrmy ve Fat Catu sice nenajdete, ale mají pro vás něco lepšího – inovativní VELIKONOČNÍ BURGER! Překvapí vás nejen masem, ale i mixem chutí z ředkviček, fenyklu, chilli a ovčího sýra, doplněným křepelčími vajíčky v zelené strouhance. Nezapomeňte ochutnat i velikonoční pivní speciál – RASPBERRY SOUR 8° od Permonu, malinový osvěžující kyseláč, který je jako stvořený pro jarní počasí.

Jak asi slavil Velikonoce Mozart?
No přece opulentním brunchem. V restaurantu The Mozart Prague se koná v neděli 31. března 2024 od 13 do 17 hodin speciální velikonoční brunch. Menu speciálně připravené pro tuto příležitost zaujme svojí barevností, jarní svěžestí a využitím tradičních jarních velikonočních ingrediencí. Pro zábavu dětí bude v dětském koutku připravena profesionální chůva a nevynechá se ani tradiční hledání velikonočních vajíček. Živé hudební vystoupení ještě umocní sváteční atmosféru místa, které se pyšní mimořádnou atmosférou a ikonickým výhledem na Karlův most a Pražský hrad. Během celého brunchového setkání si můžete vychutnat neomezený výběr předkrmů a dezertů z bufetu, jeden vynikající servírovaný hlavní chod, stejně jako nealkoholické a alkoholické nápoje (pivo, víno, prosecco), které jsou zahrnuty v ceně.
Hlavní chody:
- Bažantí consome | jarní zelenina | knedlíčky
- Pošírované vejce | kuskus z květáku | halušky | omáčka z kozího sýra
- Jehněčí plec | špenát | bylinková nádivka | hrášek | demi glase
- Filet z lososa | parmazánová polemta | brokolice | omáčka z potočnice
Cena je 1590 Kč pro dospělé, pro děti od 5 do 10 let 750 Kč a pro děti ve věku 0-4 let je konzumace zdarma.
Velikonoce v restauraci Old Armoury Prague
Velikonoce jsou jedny z největších svátků v roce. V krásném prostředí pražské Malé Strany přímo u parku Kampa na břehu Čertovky v restauraci Old Armoury Prague na pražské Kampě je oslaví svěžím Velikonočním brunchem. Velikonoční brunch se zde bude podávat ve dnech 30. - 31. března vždy od 12 do 15 hodin.
Velikonoční menu z Truhlářské
Co si připravila oblíbená tapas restaurace La Boca? Parádní jarní menu, kde nechybí medvědí česnek ani jehněčí kolínko. Už cítíte tu vůni?
- Krémová polévka z medvědího česneku, brambor, křepelčí vajíčko 105,-
- Pečené jehněčí koleno, bramborovo-kopřivové vafle, ragú z kořenové zeleniny, portského vína 495,-
- Mrkvové tiramisu 145,-

Dobroty ze Senovážného náměstí
Oslavte Velikonoce v Brasserie the Julius s jejich speciálním brunchem a menu. Dne 31. března 2024 od 12 do 15 hodin si užijte bohatý velikonoční brunch s dětským programem za 1490 CZK pro dospělé a 600 CZK pro děti 6–12 let. Kromě brunche můžete ochutnat i vybrané velikonoční pokrmy:
Velikonoční menu 2024
- Belgický tataráček s uzeným žloutkem, nakládanou cibulí, kmínovou drobenkou a kyselou okurčičkou 295 Kč
- Krémová polévka z mladého hrášku, slanina krutónky, sýr 190 Kč
- Jehněčí koleno sous vide, pistáciové pesto, batátové pyré s karotkou, sušená cherry rajčata, mladý špenát, demi-glace 890 Kč
- Králičí hřbet, omáčka z kořenové zeleniny, naše domácí nádivka s medvědím česnekem, lišky na másle, marinované brusinky 690 Kč
- Mazanec opečený na másle s mascarpone a jahodovým džemem, máta, medová oplatka 160 Kč
Přijďte si vychutnat sváteční chvíle plné výborného jídla.
Vstříc jarním zítřkům
Pokud chcete svátky jara oslavit s parádním výhledem, zavítejte u Pytlounů na Václaváku až úplně nahoru a navštivte Pytloun Sky Bar & Restaurant Bar, kde si také můžete vychutnat tohle lákavé menu.

Jaro na "Národce"
Café Louvre každý rok oslavuje Velikonoce stylově a s velkou kreativitou. Loni si hosté mohli vychutnat lákavé pokrmy, ve kterých hrál hlavní roli medvědí česnek - od vaječné pomazánky na toustovaném pohankovém chlebu až po domácí bramborové noky s pestem z medvědího česneku. Letos na menu pomyslně převzala záštitu sama Magdalena Dobromila Rettigová. Co na menu říkáte? Vychutnat si ho můžete od 29. 3. do 1. 4. 2024.

Velikonoce na Talíři
Velikonoce oslaví i Restaurace Talíř na Václaváku. Prim v něm hrají králík, jehně, perlička i medvědí česnek nebo kopřivy.

Secesní Velikonoce v centru Prahy
Na nedělní velikonoční brunch vás zve Restaurace Obecní dům. Přijďte si pochutnat do krásného prostředí. Využijte také velikonoční take away a nemusíte nic řešit.

Veselé Velikonoce! neboli Buona Pasqua!
Medvědí česnek, mořský ďas, jehněčí kolínko nebo banana split, takové budou Velikonoce v Ristorante Giardino.

Hovězí i jehněčí z Bílé krávy
Restaurace Bílá kráva přináší na Velikonoce výjimečné jehněčí ze své farmy v Myštěvsi. Hosté mohou ochutnat pečené jehněčí na bílém víně s špenátovou kroketou, bramborovým pyré a medvědím česnekem. Kromě jehněčího je v nabídce také výběr steaků z japonského Wagyu A5 s domácími hranolky a šalotkovou omáčkou, což zdůrazňuje závazek Bílé krávy k čerstvosti a kvalitě servírovaných pokrmů.

Velikonoce v Churchillovi
Turnovská pivnice Churchill oslaví svátek jara od 29. března do 1. dubna 2024.
Co bude na menu?
- Předkrm: Kuřecí galantýna z kukuřičného kuřete, višňový gel, chips z tapioky, pečivo
- Polévka: Hráškový krém s mascarpone a krutony
- Hlavní chody: Pečené jehněčí na česneku, červené zelí, bramborový knedlík
- Dezert: Náš mazanec s jablečnými povidly, tvaroh, ořechový crumble, vanilková zmrzlina

Velikonoce na Praze 3
Hledáte báječné velikonoční menu v příjemném prostředí na Jarově? Tak už nehledejte. Osika Restaurant je totiž víc než dobrá volba. Menu si můžete objednat od 29. 3. do 1.4. a určitě doporučujeme si zarezervovat místo.

Velikonoční menu
Přijďte do SOU100 na velikonoční speciality:
- Drůbeží paštika s jablko-cibulovou marmeládou a opečený toust na másle 125 Kč
- Kuřecí vývar s jatýrky a srdíčky se zeleninou a pohankou 69 Kč
- Čtvrtka kuřete s nádivkou s bylinkami a kopřivami, šťouchané brambory s jarní cibulkou 235 Kč
- Jehněčí výpečky s listovým špenátem s česnekem a bramborovými špalíčky 275 Kč
Velikonoce na úrovni
Stylový catering Dark Kitchen představuje svou velikonoční nabídku, která je k dispozici od 5. března 2024! Připravte se na sváteční pochoutky, které dodají vašim Velikonocům ten pravý gurmánský rozměr. Jaká je jejich nabídka?
- domácí velikonoční beránek
- velikonoční nádivkové muffiny
- poctivý domácí máslový mazanec s rozinkami a mandlemi
- náš signature vaječný likér s rumem a luskem z pravé vanilky
Nechejte se hýčkat těmito svátečními specialitami od Dark Kitchen a užijte si Velikonoce s chutí a stylem. Objednávky jsou přijímány již nyní, tak neváhejte a zajistěte si své velikonoční pochoutky včas!

Velikonoce všech zemí Spojte se!
Velikonoční pondělí je ideální příležitostí k tomu, aby si lidé užili jarní atmosféru a pustili se do objevování nových gastronomických zážitků. Jedním z míst, které stojí za návštěvu během těchto svátků je Pivovar Spojovna, který otevírá své dveře návštěvníkům už od rána a nabízí možnost začít den výběrem z prvotřídních nápojů - ať už je to osvěžující Gin&Tonic nebo kvalitní pivo. V 11:00 Spojovna zve na speciální oběd z jejich svěží velikonoční nabídky. Hosté si mohou vybrat z řady pečlivě připravených jídel, jako je například půlka kuřátka s kopřivovou nádivkou a slaninovou omáčkou za 279 Kč, konfitované králičí stehno s krémovým špenátem a opečenými bramborami za 249 Kč, nebo selečí řízek s bramborovým salátem za 259 Kč. Vegetariáni si jistě pochutnají na kroupovém rizotu s vejcem a pestem z medvědího česneku za 219 Kč.

Bejkovy velikonoce
Pozor, velikonoční hostina u Bejka se blíží. A co se bude v oblíbených podnicích Bejk Buu Kantynabar a řeznictví a Bar-B-Q Restaurace by Bejk Buu na velikonoce menu?
Menu velikonoční prodej 27. 3. – 1. 4. 2024:
- Krém z medvědího česneku se slaninou a krutony
- Králičí roláda s masovou fáší, batátová kaše, velikonoční nádivka, omáčka z medvědího česneku, zelenina
- Jehněčí kolínko na víně a kořenové zelenině, brambory mačkané se špenátem, glazovaná zelenina, vinná omáčka
Navíc si jehněčí maso i velikonoční nádivku můžete odnést s sebou. Objednávky na +420 776 750 399.

Menu by Rest
Proč by nemohl středomořský Rest oslavit Velikonoce. Mohl! A jak!
- Krémová polévka z kopřiv, smažený žloutek, pancetta | 165,-
- Řízek z králíka, jarní salát z pečených brambor | 385,-
- Konfitovaná telecí plec, hrášek, nádivka, kopřivy | 425,-

Velikonoční nabídka od Havlíčků
Tuto chutnou nabídku bude restaurace U Havlíčků nabízet od 27. 3. 2024. Na Velikonoční pondělí bude restaurace zavřená.

Pokud plánujete Velikonoce oslavit výjimečným gastronomickým zážitkem, Opatovské terasy nabízí právě to pravé. Avšak nezapomeňte, místa se rychle plní, proto se doporučuje rezervovat si stůl
Co vás čeká na velikonočním menu v Opatovských terasách?
- Zelené pivo 13: Velikonoční speciál, hořkost 28 IBU,
alkohol 5,6% - Šmigrustovka: Velikonoční polévka ze silného uzeného vývaru s uzeným masem, křenem, klobásou a vařenými vejci, zjemněná smetanou, sekaná jarní pažitka, čerstvé pečivo.
- Mladý králík: Špikované králičí stehno farmářskou slanino na česneku, připravené metodou SOUS-VIDE, domácí bramborové šišky, smetanový špenát s medvědím česnekem.
- Velikonoční kuřátko: Pečená ½ jarního baby kuřátka s naší bylinkovou nádivkou, silný kuřecí výpek, vařené brambůrky (Grenaille) ve slupce s máslem a jarní pažitkou.
- Kachní prsa / Velikonoční kuba: Grilovaná kachní prsa z křupavou kůžičkou se silným redukovaným kachním výpekem na kroupovém rizotu s anglickou slaninkou, taženém v uzeném vývaru se smaženou cibulkou, sekanou petrželkou a pestem z medvědího česneku.
- Mechový dort: Velikonoční mechový řez s krémem z mascarpone.

Šeberácké menu
V této velikonoční nabídce hraje prim jehněčí. Ale celé menu z dílny šéfkuchaře Tomáše stojí za to.
Polévka:
- Jemný krém z mladého špenátu s máslovými brambůrky a opečenou parmskou šunkou 85Kč
Hlavní jídlo:
- Pomalu pečená jehněčí kýta s velikonoční nádivkou s vlašskými ořechy a naším uzeným masem, domácí bramborový knedlík…285Kč
- Grilované jehněčí kotletky na česneku a rozmarýnu, ragú z brambor, kořenové zeleniny a baby špenátu, koňaková omáčka 385Kč
- Medailonky z jehněčí svíčkové, hráškové pyré s čerstvou mátou, omáčka z červeného vína 395Kč
Dezert:
- Velikonoční jidáše 85Kč
Kdy a kde?
29. března až 1. dubna 2024, Restaurace Šeberák

Velikonoční brunch
Oslavte Velikonoce na jedinečném nedělním brunchi v restauraci Esprit dne 31. března 2024. Připravili si pro vás bohatý bufet plný masových a rybích specialit, sushi a sweet bar, to vše doplněné o neomezenou konzumaci vybraných nápojů. Těšit se můžete také na speciálního hosta, šéfkuchaře Davida Berana nebo na fascinující ukázku fruit carvingu. Pro děti je připraven zábavný koutek. Cena brunche je 1.390 Kč za dospělou osobu, pro děti 7–12 let za 590 Kč a pro nejmenší do 6 let zdarma. Přijďte si s námi vychutnat velikonoční atmosféru plnou skvělého jídla.

Menu od Kamila
Na Velikonoce má bistro Le Camille připraveno něco speciálního. Šéfkuchařka této oblíbené restaurace vytvořila pro vás unikátní jarní menu, které jistě stojí za ochutnání.
Objevte, co vám bistro Le Camille nabízí v tomto jarním menu:
Menu I, cena: 590 Kč
- Předkrm: Drůbeží jatýrka okořeněná a opečená s červenou cibulkou, podávaná s džusem z granátového jablka a fríze salátem.
- Hlavní chod: Lahodné jehněcí kolínko pečené na rozmarýnu, servírované se špenátovo-kopřivovou nádivkou a omáčkou z konfitovaného česneku.
- Dezert: Kreace pistáciového tiramisu.
Menu II, cena: 460 Kč
- Polévka: Aromatická polévka z medvědího česneku, zdobená petrželkovými krutóny.
- Hlavní chody: Jarní kuřecí supreme, doprovázené pažitkovými brambůrky a šalotkovým demi-glace.
- Dezert: Přepychová zmrzlina se šlehačkou od PURO gelato.
Vychutnejte si velikonoční atmosféru a nevšední chutě v bistru Le Camille. Přijďte ochutnat toto speciální jarní menu a nechte se unést kulinářskými zážitky!

Velikonoce pondělí ve znamení folkloru a vynikající večeře
Jak nejlépe zahájit oslavy jara? Přijďte si užít čtyřchodové menu do Folklore Garden,konkrétně v čase 19:30-22:00. Gastro zážitek ještě vylepší folklorní program v podání krojovaných muzikantů a tanečníků. Cena večera je 900 Kč/os. a zahrnuje:
- 2,5h folklorní show
- neomezenou konzumaci lokálního piva, moravského vína a nealkoholických nápojů
- vynikající 4chodovou večeři (domácí pomazánka s chlebem, bramborová polévka s houbami, pečené kuřecí stehno s tradiční nádivkou)
- sladkou tečkou bude mazanec se šlehačkou a káva
Doporučujeme si rezervovat místa na info@folkloregarden.cz nebo telefonu +420 724 334 340.
Velikonoce ve Waltrovce
Turnovská pivnice Waltrovka oslaví svátek jara od 29. března do 1. dubna 2024. Co bude na menu?
- Předkrm: Kuřecí galantýna z kukuřičného kuřete, višňový gel, chips z tapioky, pečivo
- Polévka: Hráškový krém s mascarpone a krutony
- Hlavní chody: Pečené jehněčí na česneku, červené zelí, bramborový knedlík
- Dezert: Náš mazanec s jablečnými povidly, tvaroh, ořechový crumble, vanilková zmrzlina

Velikonoce ze Středomoří
Tohle Velikonoční menu si můžete objednat od pátku (29/3) do pondělka (1/4) ve středomořské restauraci na Praze 6 Festina Lente.
Velikonoční menu
- Koprový krém, vejce, slaninový chips
- Pečené kachní foie gras, salát ze zeleného jablka a pekanových ořechů, brusinkový džem, domácí bake rolls
- Grilovaný zelený chřest, uzený losos, pošírované vejce, holandská omáčka
- Pomalu pečené jehněčí, bramborové pyré s listovým špenátem, konfitovaný česnek
- Kachní prso sous-vide, glazovaná barevná mrkev, hráškové pyré, demi glace
- Velikonoční čokoládový mousse

Italské Velikonoce
Ristorante Fabiano si připravilo speciální menu, které bude podávat od 22. března 2024 od 17 hodin.
- Pizza Alla carbonara guanciale Pizza se smetanou, mozzarellou, vejci, parmazánem a guanciale 255,-
- Risotto Pinot Grigio Rissoto s s hruškovým krémem a kachní rolkou s klobásou salsiccia 265,-
- Telecí ossobuco s kořenovou zeleninou, červeným vínem a bramborovou kaší se zeleným křenem 285,-
- Speciální drink Pistáciové latte 99,- Hugo Spritz 149,-

Velikonoční menu na Kotlářce
Pokud se budete na Velikonoční svátky vyskytovat na Praze 6, určitě se zastavte v Restauraci na Kotlářce. Menu je víc než lákavé.
- Hráškový krém se zastřeným vejcem a sýrovými krutony
- Králičí hřbet balený ve slanině podávaný s bramborovými noky s máslovou omáčkou s medvědím česnekem
- Kukuřičné kuřátko marinované v čerstvých kopřivách s mačkaným bramborem s medvědím česnekem
- Knedlíky z tvarohového těsta plněný jahodou s máslem, cukrem a mátovou zakysanou smetanou

Mama slaví Velikonoce
Hody, hody, doprovody, dejte menu malovaný! Od čtvrtka do neděle má pro vás Mama Shelter speciální velikonoční nadílku! Co na vás čeká?
- Krém z medvědího česneku s měkkým velikonočním vejcem
- Loupané jehněčí lýtko s omáčkou z červeného vína a bylinkovou nádivkou
- Králičí hřbet pečený ve špeku, omáčka z lanýže, mladý špenát a soufflé z kozího sýra
- Mechový cupcake s višňovou omáčkou
31. března 2024 se navíc můžete těšit na speciální velikonoční brunch. Nebude chybět dětské kino, malování na obličej nebo soutěž ve hledání velikonočních vajíček!

Jedinečné velikonoční chutě
Na Velikonoce si pro vás v italské trattorii A posto připravili speciální velikonoční menu plné úžasných surovin, barev a jedinečných chutí.
Tohle velikonoční menu se bude podávat od 29. března do 1. dubna 2024. Ochutnat můžete všechny následující pokrmy:
- Bramborové velouté, medvědí česnek, vejce 62 °C 125 Kč
- Kuřecí paštika na domácí briošce, pikantní pomerančová marmeláda 165 Kč
- Králičí ravioli, omáčka cacciatore, kadeřávek 355 Kč
- Jehněčí hřbet v pistáciích, kroketa, brokolice, mrkvový krém, demi-glace s gorgonzolou 485 Kč
- Pistáciový dort 145 Kč
Vzhledem k vytíženosti této restaurace vám doporučujeme předem rezervovat stůl.

Zelené pivo a jiné dobroty
Nicméně zelené pivo není vše, co si restaurace Admira připravila. Menu již brzy.

Pivo a Pomlázka
Co byste řekli nejen na zelené pivo ale také zelený Spritz v Beercheckpointu LETŇANY. Anebo se zastavte na akci pivo a pomlázka.



Zelené pivo na osmičce do třetice
Zavítejte do Pizzerie Carllino, už je na čepu a na zdraví!

Oslavte Velikonoce defacto na zámku
Restaurace Castle Residence si pro vás připravila krásné jarní menu. Začnete lahodnou špenátovou polévkou, pak se zakousnete do šťavnatého pečeného baby kuřátka s nádivkou, baby karotkou a pažitkovými bramborami a na závěr si osladíte Velikonoce krémovým cheesecakem. Cena za menu je 490 Kč. A neváhejte, kdo zaváhá, neslaví Velikonoce. Menu si můžete vychutnat už od 28.3., rádi vám ho připraví i s sebou. A když bude pěkně, bude i terasa.
Menu i pivní speciál na Bobovce
Přichází Velikonoce a s nimi i příležitost ochutnat něco mimořádného. Bistro Bobovka si připravilo speciální velikonoční menu a navíc si budete moct vychutnat Velikonoční Speciál – pivo vařené s láskou a péčí, které si zachovává vysokou kvalitu díky tradičním metodám pivovarnictví. Pivovar Bakalář uvádí na trh pivo, za jehož vznikem stojí ženy. Inspirací pro tuto limitovanou edici byly vídeňské typy piv, které osloví každého milovníka bakalářských piv.
Velikonoce v Restauraci Chateau Ctěnice
Přijďte oslavit jaro zámeckým velikonočním menu, které pro vás sestavil šéfkuchař Denis Wágner. Speciální menu se podává pouze od 29. března do 1. dubna 2024. Anebo se posledního března stavte na velikonoční brunch.


Oslavte svátky jara v areálu Panského Dvora Počernicích
Oslavy mají v Počernicích rádi a vždy si připraví parádní sezónní menu. Ať už si vyberete Pizza & pasta restaurant Al Mulino, Počernický pivovar nebo restauraci Léta Páně, nešlápnete vedle. Jednotlivá velikonoční meníčka si vychutnáte od 28. 3. do 1. 4. 2024.



Velikonoce ve Vršovicích
Turnovská pivnice Vršovice oslaví svátek jara od 29. března do 1. dubna 2024.
Co bude na menu?
- Předkrm: Kuřecí galantýna z kukuřičného kuřete, višňový gel, chips z tapioky, pečivo
- Polévka: Hráškový krém s mascarpone a krutony
- Hlavní chody: Pečené jehněčí na česneku, červené zelí, bramborový knedlík
- Dezert: Náš mazanec s jablečnými povidly, tvaroh, ořechový crumble, vanilková zmrzlina

Velikonoce ve Zbirohu
Hody hody doprovody, nevěříme na náhody. Ale kdybyste se náhodou objevili na Velikonoce ve Zbirohu, zastavte se Na Radnici.
- Hráškový krém s bramborovým pyré, vařeným vejcem, sýrovými krutony a mléčnou pěnou
- Kuřecí prsíčko marinované v citronu s bramborovými noky s máslovou omáčkou a medvědím česnekem
- Králičí hřbet v anglické slanině s italským rizotem s hráškem, císařskými lusky a ředkvičkou

Dolní Břežany jsou na Velikonoce připraveny
Udělejte si výlet a navštivte Olivův pivovar. Velikonoční menu se bude podávat 29.3. až 1.4. a vypadá skvěle.
Předkrm: Konfitované králičí ledvinky a jatýrka na grilu s topinkou, krémem a klíčky 185,-
Polévka: Polévka z mladého hrášku a máty 129,-
Hlavní chody
- Králík na smetaně se šunkovými knedlíčky a brusinkami 389,-
- Glazované jehněčí kolínko, smetanový špenát, pečené bramborové škubánky 389,-
Dezert: Pistáciový cheesecake s karamelovým přelivem 139,-

Menu i brunch
V Areálu Botanika v Horním Bezděkově můžete klidně strávit celé velikonoce. Zpříjemní vám je lahodné velikonoční menu i nedělní brunch. Která nabídka se vám líbí víc?


Degustace na severu
Udělejte si výlet do Liberce a navštivte Restauraci Zlatý kohout a určitě nebudete litovat. V degustačním menu najdete králičí paštiku nebo třeba jehněčí plec.
